Bütün Barış Akademisyenleri onurumuzdur!

Nisan Gazetesi olarak tüm Barış Akademisyenlerinin yanındayız. Bu amaçla, Türk Tabipleri Birliği – İstanbul Tabip Odası’nın yayınladığı bildiriyi aktarıyoruz:

 

BAŞKANLARIMIZ PROF. DR. GENÇAY GÜRSOY VE PROF. DR. ÖZDEMİR AKTAN,

ÜYELERİMİZ PROF. DR. REZAN TUNÇAY VE PROF. DR. ŞAHİKA YÜKSEL,

BÜTÜN BARIŞ AKADEMİSYENLERİ ONURUMUZDUR!

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza atan Barış Akademisyenlerinin dava süreçleri devam ediyor.

Salı günü İstanbul Tabip Odası 2000-2006, Türk Tabipleri Birliği 2006-2010 dönemi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy’a (ertelemesiz) 2 yıl 3 ay,

Çarşamba günü İstanbul Tabip Odası 2006-2010 dönemi Başkanı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi 2010-2014 dönemi üyesi ve Türk Tabipleri Birliği 2012-2014 dönemi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan’a (ertelemesiz) 1 yıl 3 ay ceza verildi.

Aynı gün üyelerimiz, aktivistlerimiz Prof Dr. Rezan Tunçay ve Prof. Dr. Şahika Yüksel’e 1’er yıl 3’er ay ceza verilip hükmün açıklanması ertelendi.

Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası olarak bir kez daha ilan ediyoruz:

Barışı savunmak suç değildir!

Barışı savunmak bir hekimlik görevidir!

Barışı savunmak bir yurttaşlık görevidir!

Barışı savundukları için cezaya çarptırılan Başkanlarımız Prof. Dr. Gençay Gürsoy ve Prof. Dr. Özdemir Aktan, üyelerimiz Prof. Dr. Rezan Tunçay ve Prof. Dr. Şahika Yüksel, bütün Barış Akademisyenleri onurumuzdur!

Konuyla ilgili olarak yapacağımız basın toplantısına bütün basın mensuplarının ve barışı savunan bütün kurum ve kuruluşların, barışı savunan bütün meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın katılımını bekliyoruz.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ – İSTANBUL TABİP ODASI

Tarih: 14 Aralık 2018, Cuma

Saat : 12.30

Yer : İstanbul Tabip Odası

Türkocağı cad. No:9 Cağaloğlu/İstanbul

Yorumlar kapalıdır.