1-2 Şubat’ta Emek, Bilim ve Doğa için Demokrat Çevre Mühendisleri

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin XIII. Olağan Genel Kurulu 1-2 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleşecek. Seçimlerde bu yıl da iki listenin yarışması bekleniyor.

Demokrat Çevre Mühendisleri mesleki birikimlerini toplum ve doğa yararına kullanmak için genel kurulda yeniden adaylar. Mesleki haklara dair kapsamlı bir program ve deneyime sahip olmanın yanı sıra öğrenci, kadın, engelli, akademisyen, emekli ve işsiz üyeleri için de mücadele sözü vermeyi sürdürüyor, mesleki disiplinlerini kültürel birikim lehine ve ekolojik yıkıma karşı kullanmak istiyorlar.

Geçtiğimiz dönemde yayınladıkları Kanal İstanbul ve Rezerv Yapı Alanları Teknik İnceleme Raporu (2018) dolayısıyla özellikle hükümete yakın rant çevreleri tarafından hedefe koyulan, haklarında yandaş medyada ağır karalama kampanyaları dahi yapılan Demokrat Çevre Mühendisleri bugüne değin kendi deyimleriyle “hangi dağ efkarlıysa orada oldu”. Yalnızca İstanbul’da değil Türkiye’nin her yerinden gelen çağrıya kulak verdi. Bergama’dan Cerrattepe’ye, Yeşil Yol’dan Kaz Dağları’na yaşam mücadelesi veren herkesçe tanındı. Başka şehirlerden gelen çağrılara kayıtsız kalmadı. Fındıklı’da altyapı çalışmalarına dair teknik inceleme yapıp önerilerde bulundu. İstanbul’da kanser yapıcı bir madde olan asbest sorunu hakkında kamu kuruluşlarının ilgilenmediği Kirazlıtepe’de semt sakinlerinin çağrısı ile mahalleye gidip sorunu raporladı. İstanbul’un havasını, suyunu, kuzey ormanlarını ve toprağını savundu.

Demokrat Çevre Mühendisleri bugüne değin emek ve doğa mücadelesi veren herkes ile dayanışma içerisinde oldu. Türkiye’de oldukça zor görülen bir işi başarıp birleştirici oldular. Meslek alanlarında emek, bilim ve doğa mücadelesi veren herkesle bir gelenek inşa etme becerisini diğer alanlardaki ortak mücadeleye taşımaya çabaladılar. Demokrat Çevre Mühendisleri’nin insanca yaşama koşulları, meslektaşlarının mühendislik asgari ücreti ile istihdam edilebilmesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarının doğru şekilde uygulanması ve elbette ki ekolojik yıkımın durdurulması için yaptıkları bu çağrıyı selamlıyor; 2 Şubat’ta gerçekleşecek seçimlerde ucuz emek gücü ve mega projelerden yana olanlara karşı Demokrat Çevre Mühendisleri’ne başarılar diliyoruz.

Yorumlar kapalıdır.