Savunma Yürüyüşü ile dayanışma eylemi gerçekleştirildi

Savunma Yürüyüşü kapsamında Ankara’ya gelen baro başkanlarının şehre girişinin polis zoruyla engellenmesi üzerine, baro başkanları ile dayanışma göstermek için İstanbul Barosu’nun çağrısıyla Beyoğlu’ndaki Baro binası önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Yüzlerce avukatın cüppeleriyle katıldığı ve hukuk öğrencilerinin de destek verdiği basın açıklamasında, yürüyüşün engellenmesinin ve baro başkanlarına şiddet uygulanmasının anayasada güvence altına alınan hak ve özgürlüklere aykırı olduğu belirtilerek, bu saldırılar kitlesel olarak kınandı.

İktidar ortaklığının toplumsal muhalefeti susturmak amacıyla öngördüğü çoklu baro sistemi reformunun da reddedildiği açıklamada, toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadelesiyle bu antidemokratik saldırıların bertaraf edilebileceği vurgusu yapıldı. Toplanan kalabalık “Savunma susmadı, susmayacak”, “Hak, hukuk, adalet”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını sık sık attı. Ayrıca kendisini devletin çıkarlarını korumakla yükümlü bir kamu görevlisi olarak niteleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun avukatları temsil etmediği dile getirilerek, istifası istendi.

Basın açıklamasının ardından, oturma eylemi şeklinde bir süre daha devam eden eylemde, iktidarın antidemokratik saldırılarına karşı mücadelenin dayanışmanın büyütülmesi yoluyla sürdürülmesindeki kararlılık yinelendi ve eylem sona erdi.

Yorumlar kapalıdır.