Kadıköy Belediyesi işçileri, işçi temsilcilerine sahip çıkıyor

Şubat ayında DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu şube işçi temsilciliğinden antidemokratik ve bürokratik yollarla alınan belediye emekçileri için bugün basın açıklaması düzenlendi. Kadıköy Belediyesi bahçesinde, işçi temsilcilerinin savunmaya çağrılmasına karşı gerçekleşen basın açıklamasında işçiler, temsilcilerine ve kendi iradelerine sahip çıktıklarını ifade ettiler. Sendikalarda işçi demokrasisi için mücadele eden belediye işçileri, emek dostlarını yarın (19 Ekim Çarşamba) 12.30’da Genel-İş 1 No’lu şube önünde gerçekleştirecekleri basın açıklamasına çağırıyor. Bugün yapılan açıklamayı aşağıda okurlarımızla paylaşıyoruz.

Merhaba! Siz işçi arkadaşlarımızı ve değerli basın mensuplarını selamlıyoruz.

Bugün burada toplanmamızın sebebi, seçimle göreve gelmiş işçi temsilcilerimizin 18 Şubat günü bir WhatsApp mesajı ile görevden alınmış olması ve bugüne dek beklenerek yarın kendilerini savunmak üzere disiplin kuruluna çağrılmış olmalarıdır. Dün öğrendik ki görev yapmakta olan 9 temsilci arkadaşımız  disipline sevk edilmiş.

Şube yönetimi ve Genel Merkez bu antidemokratik tavrında ısrarcı olmaya maalesef devam etmektedir.

Arkadaşlarımız işçiye ne yalan söyledi ne de kendileri için konfor alanı yaratmaya çalıştılar. Sendikasına aidiyeti yıpranmış işçiler olarak, yaşanan ekonomik krizde işçiler daha fazla yoksullaşmasın diye sendikayı işçi haklarını savunmaya, yani işini yapmaya davet ettiler.

Biz, Kadıköy Belediyesi işçileri olarak temsilci ve öncü işçi arkadaşlarımızın mücadelesini destekliyor, yapılan antidemokratik uygulamayı kınıyoruz. 23 Eylül’de imzalanan TİS’i işçiyle paylaşamayan, işçiye sahte evrakla grev kararı asma eyleminde halay çektiren, işçilerin Ek Protokol talebine sahip çıkmayan, yoksullaşmamıza neden olan sendika yönetimi önce bunun hesabını vermelidir.

Yarın öğlen 1’de, görevden alınan temsilci arkadaşlarımız DİSK/Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu şubeye sözlü veya yazılı savunma vermeye çağrılmıştır. Burada kendini savunması gereken temsilcilerimiz olmadığından, hazırlanan ortak cevap metni disiplin kurulu ile paylaşılacak ve sendikanın kendini savunması istenecektir.

İrademizi kimseye ezdirmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Yarın öğlen 12:30’da sizi de işçi iradesine, irademize sahip çıkmak üzere orada olmaya çağırıyoruz. Bu böyle gitmez. Ya hep beraber, ya hiçbirimiz.

Kadıköy Belediyesi İşçileri

Yorumlar kapalıdır.