İşgalci İsrail, Batı Şeria’da Filistinlileri kaçırıyor

Aşağıda okuyucularımızla Filistinli Tutsaklar Komisyonu’nun 19 Ekim tarihinde yayımladığı açıklamanın Türkçe çevirisini okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

***

İşgal güçleri Batı Şeria’da en az 120 vatandaşı hedef alan büyük bir kaçırma girişimi başlattı.

Bugün sayı 7 Ekim’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Dün (Çarşamba) gece ve Perşembe sabahı, “İsrail” işgal güçleri Batı Şeria’da aralarında Yasama Konseyi temsilcileri, liderler ve yıllarını işgal hapishanelerinde geçirmiş eski mahkumların yanı sıra gazetecilerin de bulunduğu en az 120 vatandaşı hedef alan büyük bir kaçırma kampanyası başlattı.

Tutuklamaların El Halil vilayetinde yoğunlaştığı, diğer kaçırma olaylarının ise Batı Şeria’daki vilayetlerin büyük bir kısmına yayıldığı belirtilirken, bugünkü sayının Aksa Tufanı harekatının başlangıcından bu yana en yüksek sayı olduğu kaydedildi.

Bu durum, Ekim ayının yedisinden bu yana halkımıza karşı yürütülen kapsamlı saldırı ve sistematik kitlesel cezalandırma operasyonlarının ışığında gerçekleşmiştir.

Batı Şeria’da kaçırma eylemlerinin son yılların en yüksek seviyesinde. Aksa Tufanı’nın başlangıcından bu yana kaçırılanların sayısı 850’yi aştı. Bu sayın El Halil ve Kudüs vilayetlerinde yoğunlaşıyor. Ayrıca alıkonulan işçiler var. Sayıları ve kimlikleri henüz tam olarak bilinmeyen Gazze’den gelen tutuklular da kaçırıldı.

Bu yılın başından bu yana kaçırma vakalarının 6000’den fazla olması dikkat çekici.

Yorumlar kapalıdır.