Bolivya’da darbe girişimine hayır!

26 Haziran akşamı, Juan José Zúñiga komutasındaki ordu birlikleri, tanklarla harekete geçerek Murillos Meydanı’nı ve Hükümet Konağı’na giden yolları sıkı bir askeri kontrol altında aldı. Zúñiga, askeri üslerin temsilciliğini üstlendiğini iddia ederek, hükümetten çeşitli bakanlıkların değiştirilmesini ve 2019’daki darbe girişimi nedeniyle hapsedilen Camacho, Añez ve diğer üst düzey askeri yetkililerin serbest bırakılmasını talep etti.

Kuşatma altındaki hükümet konağından, Başkan Arce, Zúñiga’nın birliklerini geri çekmeyi reddetmesi üzerine, José Wilson Sánchez’i yeni ordu komutanı olarak görevlendirdi. Yeni komutan, askerlerin derhal birliklerine dönmelerini emretti.

Bolivya İşçi Merkezi (COB), süresiz genel grev çağrısı yaptı, ülke genelinde seferber olma ve yolları kapatarak askeri birliklerin şehir merkezine hareketini engelleme çağrısında bulundu.

İşçilerin Uluslararası Birliği olarak, Zúñiga ve yandaşlarının darbe girişimini kınıyor ve reddediyoruz. COB’un genel grev çağrısını destekliyor ve emekçi halkın, kadınların, gençlerin ve yerli toplulukların demokratik haklarını savunmak için seferber olma çağrısında bulunuyoruz.

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE)

26 Haziran 2024

Yorumlar kapalıdır.