Manisalı İşçilerin Kamu Emekçileri ile Dayanışma Kahvaltısı Gerçekleşti

Manisa İşçileri, KHK’lar ile işten atılan kamu emekçileri ile dayanışma kahvaltısı düzenledi. 10 Aralık Pazar günü Eğitim Sen lokalinde gerçekleşen kahvaltıda çeşitli fabrikalardan işçiler, ihraç edilmiş ve açığa alınmış KESK üyesi eğitim emekçileri, KESK ve Eğitim Sen’den temsilciler bir araya geldi. İşçi Demokrasisi Partisi (İDP) üyeleri de dayanışma kahvaltısına destek amacıyla Eğitim Sen lokalindeydiler.

OHAL kapsamında düzenlenen KHK’lar (Kanun Hükmünde Kararname) ile işten çıkarılan ve KESK’in bu kararları eleştirmek amacıyla hukukî çerçevede aldığı grev kararını uyguladıkları için açığa alınan kamu emekçilerinin sürdürdüğü direnişin seyri birlikte değerlendirildi.

Sabah 10’da başlayan kahvaltının ardından, İDP üyeleri aracılığı ile toplantıya ulaşan, Arjantin Demiryolu İşçileri Sendikası’nın Türkiyeli işçiler ve ihraç kararlarına karşı direnişlerini sürdüren kamu emekçileri ile dayanışma videosu gösterildi. Videonun ardından hem işçiler hem de kamu emekçileri söz alarak ihraçlar, rejim ve sınıf mücadelesinin durumu hakkında konuştular. Hükümetin grevleri kırmak ve muhalefeti bastırmak için gerçekleştirdiği saldırılar karşısında kamu emekçileri ile çeşitli sektörlerden işçilerin nasıl bir dayanışma ağı örebileceği üzerine tartışmalar gerçekleşti.

İhraç edilen kamu emekçileri ile işçileri ilk kez bir araya getiren toplantı, dayanışmayı sürdürme ve mücadeleyi ortaklaştırma hedefiyle ele alınan bir dizi öneriyle sona erdi.

 

Yorumlar kapalıdır.