Arjantin’den gelen yoldaşlarımızla Arjantin’deki seferberlik üzerine konuştuk

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (UIT-CI) Arjantin seksiyonu; Izguerda Socialista (IS – Sosyalist Sol) partisinden iki yoldaşımızla İşçi Demokrasisi Partisi’ni ziyaret etkinliği bağlamında Arjantin’de yaşanmakta olan mevcut kitle gösterileri üzerine konuştuk.

Laura Marrone ve Reynaldo Saccone yoldaşlar Arjantin’deki seçim başarılarıyla önemli bir konumda olan Troçkist FIT’in (Solun ve işçilerin cephesi) var olan kitle hareketleri içindeki konumuna değinerek, ülkede neoliberal Macri hükümetinin saldırı politikalarına karşı kitlesel direnişin başladığını vurguladılar.

Yıllar önce emekçilerin mücadele ederek kazandığı tüm hakları bir çırpıda törpülemek amacı güden Macri hükümetine karşı güçlü bir sendikal ve sol geleceğe sahip Arjantin’deki kitlelerin sert direnişi, Troçkist örgütler ve önderliğin inşası için bir fırsat olarak değerlendirildi.

Ülkenin eğitim ve sağlık sisteminde hala geçerli olan birçok sosyal hakkın emekçilerin ellerinden alınmak suretiyle derinleşen ekonomik krize burjuva bir “çözüm” getiren hükümet ve buna karşı kitleler içinde ekonominin yeniden yapılanmasıyla ilgili talep ve sloganlar üreten IS’li yoldaşlar, temel talepleri olan “dış borç ödemelerinin durdurulması ve bankaların kamulaştırılması” gibi önerilerinin öneminden bahsetti.

İşçi sınıfı içinde tarihsel olarak etkili olan Peronist hareketin durumu ve Arjantin-Türkiye politik kıyaslaması yapılan etkinliğimiz ülkedeki tarihsel ve güncel politika üzerine soru ve cevaplar ile devam etti.

Yorumlar kapalıdır.