Tutuklanan havalimanı işçileri derhal serbest bırakılsın!

Havalimanı inşaatı işçileri, direnişlerine başladıkları günden bu yana çeşitli yöntemlerle yıldırılmaya çalışılıyor. Talep ettikleri tek şey insanca çalışma koşulları olan işçiler, cadı avı yöntemleriyle tutuklanmaya başlandı.

Bilindiği üzere, direnişe başladıkları günün ertesinde, 600 işçi gözaltına alınmış, 24’ü tutuklanmıştı. Sonrasında, yine insanlık dışı çalışma koşullarıyla daha da fazla çalışmaya zorlanan işçilerden 3’ü ıslık çaldıkları gerekçesiyle tutuklandı. Son olarak, 6 işçinin geçerli bir gerekçe gösterilmeden tutuklanmasıyla görüldü ki, direnişe katılan işçilerin kim olduğu tespit edilerek tutuklama yoluyla gözdağı vermeye çalışılıyordu. Gözdağı ve korkutma yoluyla sindirme yönteminde yalnızca bununla yetinilmedi. İşçi direnişinin örgütlenmesinde sendikadan ne kadar korkulduğunun bir göstergesi olarak Dev Yapı-İş Sendikası Başkanı Özgür Karabulut da tutuklandı.

Dev Yapı-İş Sendikası işçileri ise, “Saray rejimi derinleşen ekonomik krizin faturasını biz işçi ve emekçilere kesmeye çalışıyor. İnşaat sektöründe büyüttüğü firmaların kârları azalmasın diye biz inşaat işçilerini baskı altında tutmaya çalışıyor.” diyerek bu saldırıya maruz kalmalarının asıl nedeninin bilincinde olduklarını bizlere gösteriyor.

İşçiler hem tutuklamaların hem de kolluk kuvvetleri zoruyla çalıştırmanın devam etmesine rağmen asla yılmayacaklarını ve insanca yaşam için mücadele edeceklerini haykırıyorlar. Bu direnişin başarıya ulaşmasının tek yolu ise başka yerlerde işçi ve emekçi olan bizlerin de onlara olan desteğimizi gösterebilmemizdir. Senelerdir arkadaşlarının ölümlerini izleyerek insanlık dışı koşullarda çalışmaya zorlanan işçiler derhal serbest bırakılmalı ve talepleri beklemeksizin kabul edilmelidir.

Yorumlar kapalıdır.