THY’de grev başladı

Hava-İş’in günler öncesinden duyurduğu grev, 15 Mayıs 03:00’te başladı. Günün ilk saatlerinde başlayan grev önce polis ablukasına alındı. Grev pankartının ve gözcülerin dış hatlar terminalinde durmasına izin verilmedi.

Sabahın ilk ışıklarında sendika merkezinden yola çıkan sendikacılar Atatürk Havalimanı yerine THY merkez binasına yönelmek zorunda kaldılar. Havalimanının giriş çıkışları polis barikatları tarafından kontrol ediliyordu. Havalimanının her birimine yerleştirilmiş polis sayısı basın açıklamasının yapıldığı dakikalarda beş bin civarındaydı. Basın açıklaması, polisin barikatlarla çevirdiği, nispeten THY genel merkez binasının önü denilebilecek dar bir alanda yapılmak zorunda kalındı. 10:20’de başlayan basın açıklaması Hava-İş başkanı Ayçin tarafından yapıldığı sırada, alanda direnişte olan DHL ve Hey Tekstil işçileri de vardı.

Ayçin’in açıklamasının ardından sırasıyla Kristal-İş Başkanı Bilal Çetintaş, DİSK Genel Başkanı Kani Beko sözü aldı.

THY’de çalışan part time işçiler grevin etkisini azaltsa da, aksayan uçaklar olduğu biliniyor. Fakat kaç uçağın kalkmadığını henüz net olarak bilemiyoruz.

Son olarak Hava-İş sendikası, ülke genelinde greve katılım miktarını hesaplamak için çalışma başlattı. Ayçin’in yaptığı son açıklamaya göre Hava-İş, ilk günün bilançosunu ve bu bilançoya göre nasıl hareket edeceklerini bugün açıklayacak.

Prosedüre göre değil toplu iş sözleşme ile garanti altına alınan haklar için, iş yükünün azaltılması için, kıdem tazminatlarının düzeltilmesi ve hukuksuz yere atılan 305 işçinin işe geri iadesi için, güvenceli iş ve onurlu yaşam talepleriyle greve çıkan THY işçisini yıpratmaya dönük her türlü baskıya karşı ancak greve sağlam bir katılım ve destekle karşı konulabilir.

THY işçisi yalnız değildir!

Yorumlar kapalıdır.