Yemeksepeti İşçi Komitesi: “Banabi kuryeleri ve depo işçileri haklarını istiyor!”

2022’yle birlikte birçok firmada yeni ücret zamları belirleniyor. Yemeksepeti işçileri ücretlerine ne oranda zam yapılacağına dair firmadan 2 aydır bir bilgilendirme alamadılar. Binlerce kurye ve depo işçisi yeni ücretlerinin ne olduğunu 1 Şubat (Salı) günü öğrenecek. Bu belirsizliğe ve diğer sorunlara dair Yemeksepeti İşçi Komitesi bir açıklama yayımladı. Bu açıklamayı aşağıda okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Yemeksepeti İşçi Komitesi açıklaması:

Banabi kuryeleri ve depo işçileri haklarını istiyor! BİZE ULAŞIN! Yemeksepeti işçisi olarak sendikaya üye olduk diye iş kolumuz değiştirildi. Kuryeler ve depo işçileri olarak ofis-büro sektöründe gözüküyoruz. Yemeksepeti evrakta SAHTECİLİK yaptı.

Buna rağmen iş kolunun değişmediği depolarda örgütlendik, Çalışma Bakanlığı’ndan TÜMTİS’le birlikte sendikal YETKİMİZİ aldık. Yemeksepeti bu yetkiye İTİRAZ etti. Mahkeme sürüyor. Mahkeme nihai olarak bizim yetkimizi tanıyacak.

Şimdi Yemeksepeti içeride sendikanın gücünü kırmak için işçileri sefalet ücretlerine mahkum ederek, esnaf kuryeye geçiş yapmaya zorluyor. Yemeksepeti’nin 2022 sözleşmesi, işçileri ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA çalıştırıyor.

KABUL ETMİYORUZ! BÜTÜN KURYE VE DEPO İŞÇİSİ DOSTLARIMIZI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ! ŞİMDİ TALEPLERİMİZ İÇİN KONTAK KAPATMA, DEPOLARI KİLİTLEME ZAMANI!

TALEPLERİMİZ: 1) NET 5500 TL, PRİM VE YAN HAKLAR. 2) HAKKINI ARAYAN HİÇBİR KURYE VE İŞÇİ İŞTEN ATILMAYACAK; TUTANAK BASKISINA SON. 3) İŞ KOLUMUZ DERHAL TAŞIMACILIĞA GEÇİRİLSİN. 4) SENDİKAL YETKİYE YAPILAN İTİRAZ GERİ ÇEKİLSİN.

İrtibat: 0554 786 23 11

Yorumlar kapalıdır.