Ege Üniversitesi’nde ırkçı saldırı

20.02.2015’te 200 kişilik ülkücü grubun polis desteğiyle beraber E.Ü. kampüsüne sopa, bıçak, balta vb. silahlarla saldırması sonucu gelişen olaylarda saldırıyı düzenleyen ve aynı zamanda kendisini Ülkü Ocakları EÜ reisi olarak tanıtan Fırat ÇAKIROĞLU bacağından aldığı bıçak darbesi sonucu hayatını kaybederken, aynı saldırıda üçü ciddi olmak üzere birçok öğrenci yaralandı.

Fırat Çakıroğlu kimdir?

Ege Üniversite’sinde başka birçok olayda da adı geçen ÇAKIROĞLU en son 23 Mayıs 2014’te Tıp Fakültesi öğrencilerine yapılan palalı bıçaklı saldırıda iki öğrencinin yaralanmasına sebep olmuştu. Yapılan saldırıda kütüphane basılıp öğrenciler tehdit edilmiş ve hedef gözetmeksizin çevrede bulunan insanlar darp edilmişti. Polis ve ÖGB desteğiyle yapılan bu saldırı sonrasında ÇAKIROĞLU gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı.

Saldırı nasıl ve niye gerçekleşti?

Aynı hafta Çarşamba günü üç dört kişi edebiyat fakültesi önünde açılmış olan “Özgür Gündem” standında bir kadını darp edip standı parçaladı. Bu saldırı esnasında çevreden gelen öğrencilerle çıkan arbede sonucu aralarında ÇAKIROĞLU’nun da bulunduğu kişiler olay yerinden uzaklaştırıldılar. Saldırı sonrası oluşan gerginlik Cuma gününe kadar sürdü. Cuma günü saat 17.00 civarında yaklaşık 200 kişilik ülkücü grup ırkçı sloganlarla fakülte binalarını basıp öğrenci ve öğretim görevlilerini tehdit ve darp ederek ilerledi. Saldırıyı karşılayan 20-30 öğrenci sopa, bıçak ve baltalı ülkücü grup tarafından abluka altına alındı. Bu esnada oluşan arbedede Fırat ÇAKIROĞLU bacağına aldığı kesici alet darbesinin femoral arterine denk gelmesi sonucu kan kaybından öldü. Sonrasında ÇAKIROĞLU’nun kaldırıldığı E.Ü.T.F Acil Servisi’ni abluka altına alan ülkücü kalabalık fişledikleri tıp öğrencilerini darp ettiler, servise hasta girişini engellediler.

ÖGB ve polisin eli silahlı grubun okula girişini engellememesi ve saldırı esnasında müdahale etmemesi dikkat çekiciydi. Aynı hafta bir çok üniversitede gerçekleşen ırkçı saldırıları görmezden gelen medyanın Ege Üniversitesi’nde yaşanan bu olayı “Ülkücü Genç PKK’lılar Tarafından Öldürüldü” şeklinde yayınlaması ve bu olayların TBMM’de “İç Güvenlik Yasası” görüşülürken gerçekleşmesi üzerinde durulması gereken noktalardır.

Yorumlar kapalıdır.