Graniser işçileri mücadele komitelerini kurdu!

Graniser işçileri krizi bahane eden patronların ücretsiz izin, işten çıkarma, üretimi durdurma gibi uygulamalarına karşı mücadele edecekler!

Manisa’nın Akhisar ilçesinde faaliyette olan Graniser Granit ve Seramik Sanayi, 28 Kasım’dan 5 Ocak 2009’a kadar bütün işçileri ücretsiz izne çıkarmıştı. Çimse-İş’in örgütlü olduğu ve yaklaşık 1000 işçinin çalıştığı fabrikada, 5 Ocak’tan sonra üretime geçilip geçilmeyeceği de belirsizliğini koruyor. Bu durumdan rahatsızlık duyan işçiler, patronun tekrar ücretsiz izne çıkarmak, işçi çıkışı yapmak gibi olası dayatmalarına müdahale etmekte kararlılar. Herhangi bir işçi çıkışı olmadan fabrikanın tekrar 5 Ocak’ta üretime geçmesi için kararlar alan işçiler, 19 Aralık günü, 350 işçinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiler. Oldukça coşkulu geçen toplantıda işçiler, taleplerini belirleyerek mücadele komitesi oluşturdular.

İşyeri Baştemsilcisi Hakan Bahadır ile İşyeri Temsilcisi Mustafa Tekdemir’in yönettiği toplantıya Çimse-İş İzmir Şube Başkanı Kazım Belek’in katılmamasına işçiler tepki göstererek, “Şu an bizim yanımızda olmayacaksa ne zaman olacak” diye sordular. İşleri ve gelecekleri için mücadelede sendikanın yanlarında olmasını isteyen Graniser işçileri, işten çıkarmaları kabul etmeyeceklerini ve iş güvencesi hakkı istediklerini belirttiler.

Ücretsiz izin uygulamasının kaldırılmasını, ücretsiz izinli günlerin sigortasının yatırılmasını ve işyerinde sendikalaşma döneminden itibaren işten çıkarılan arkadaşlarının da geri alınmasını talep eden Graniser işçileri, 5 Ocak günü işyerinde işten çıkarma, bazı bölümlerin kapatılması ve benzeri uygulamalarla karşılaşıldığında fabrika önünde direnişe geçeceklerini ilan ettiler.

Toplantıda, işyerindeki gelişmelere karşı müdahalede bulunmak ve mücadele etmek için her bölümden işçilerin içinde yer aldığı 19 kişilik mücadele komitesi oluşturuldu. Krizi bahane eden patronun dayatmalarına karşı Graniser işçileri, geleceklerini sendika ağalarına teslim etmeyip kendi kaderlerini kendi ellerine alarak, bütün sınıf kardeşlerine örnek olacak bir girişime imza attılar.

Kaynak: Evrensel (24 Aralık 2008)

Yorumlar kapalıdır.