Esenyurt Belediyesi’nde işçi kıyımı devam ediyor

Esenyurt Belediyesi’nde işçi kıyımı devam ediyor… Belediye bünyesinde sendikalı olarak çalışan Belediye-İş’li işçilere belediye, sendikadan istifa etmeleri için baskı uygulamaktaydı. Sonrasında sendikalarından vazgeçmeyen işçilerden 16’sı asılsız sebeplerle işten atılmıştı.

İşten atılan ilk grubun Ocak 2010 ayı içerisinde davaları sonuçlanmış ve işe iadeleri kararı açıklanmıştı. Şubat ayı içerisinde işe başlayan direnişçi işçiler bir hafta ile 10 gün içerisinde tekrar asılsız bir sebeple işten atılmışlardı. Bu kez gerekçe 17. maddeydi. Şubat ayında yeniden başlayan işten atma süreci bununla sınırlı kalmadı ve aralıklarla bugünde kadar devam etti. İşten çıkarılan işçi sayısı 19 Mart itibariyle 68’e ulaştı. İşçilerin atılma sebebi 17. madde olarak ifade edilse de gerçek gerekçenin sendikalı olmaları ya da sendikalı olma girişiminde bulunmalarıdır.

Belediye-İş 2 nolu şubenin önderlik ettiği işçiler belediye önündeki eylemlerine devam etmektedirler. AKP’li belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ve yönetiminin bu işçi düşmanı tavrına karşı Esenyurt Belediye İşçileri, 28 Mart Pazar günü saat 13:00’da Esenyurt/Köyiçi’nde geniş katılımlı bir eylem organize edecekler.

Yazan: İC – Haber, 21 Mart 2010


Yorumlar kapalıdır.