İnşaat işçileri eylemde

Bulut İnşaat firmasına bağlı Esenyurt’taki Gümüş City şantiyesinde çalışan işçiler taşeron firmanın 4 aydır maaşları ödememesi üzerine eyleme geçti.

Avcılar’da bulunan Bulut İnşaat binası önünde eylem yapan işçiler, taşeron firma tarafından maaşlarının ödenmediği gibi, her türlü yıldırma ve caydırma yöntemleriyle susturulmaya ve köle gibi çalıştırılmaya zorlandıklarını söylediler. İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) başkanı Mustafa Adnan Akyol, işçilerin birkaç aydır sabrettiğini belirterek, “maaşlarını alamayan işçiler bize başvurarak müdahil olmamızı istediler, biz de bayrama kadar maaşlar ödenmez ise eyleme geçeceğimizi belirttik, bunun üzerine taşeron firma Assa-İnşaat yetkilileri işçileri tabanca ve pompalı tüfekle tehdit ederek, şantiyeden kovdu” dedi. Bununla da yetinmeyen firma, işçiler bir daha geri gelmesin diye şantiyedeki suyu ve elektiriği de kesti. Çalışmaya giden işçiler yemeksiz, elektriksiz ve susuz bırakıldılar.

Bu mafyatik şirketin tehdit ve şantajına boyun eğmeyen işçiler, E-5 karayolunun bir kısmını kapatarak Bulut inşaat binası önüne kadar yürüdü. “Direne direne kazanacağız”, “İnşaat işçisi köle değildir” sloganlarıyla bina önünde oturma eylemi yapan işçiler, bu sırada çevik kuvvetin sözlü tacizine de maruz kaldı. İnşaat-İş’den yapılan açıklamaya göre maaşlar alınana kadar şantiyedeki tüm işçilerin katılmasıyla eylemlere devam edilecek.

İnşaat işçisi köle değildir, taşeron yasaklansın!

Yorumlar kapalıdır.