LOJİSTİK – Patron yoruldun tatile git!

Mart ayında yapılan yerel seçimlere bayan patronumuzda ilçe belediye başkan adayı olarak katılmıştı, ben de bu konuyu sizlere bu sayfadan yazmıştım.

Büyük uğraşlar verdi bütün zamanını ayırdı, öyle ki işyerine dahi uğramadı, çok para harcadı, işçi arkadaşlarımızdan bazılarını götürüp parti işleri için çalıştırdı.

Sonuç olarak seçimi kaybetti ama büyük oranda oy aldı ikinci oldu, arkadaşlarla kendi aramızda konuştuğumuzda aldığı oylarla kendini kanıtlamış genel seçimde milletvekilliği için yarışa bilirmiş diyenler var.

İşyerine zaman ayırmadı dedim ama maaşlarımız 1 ay gecikmeli veriliyor, yani 1 ayımız içeride kaldı para harcamasaydı bizlere vermeyecekti zaten, bu da parasal olarak aklının bizim maaşlarımızda olduğunu açıkça gösteriyor.

Seçimden 2 hafta sonrada, çok yorulduğundan olsa gerek dinlenmek için Dubai ye tatile gitti, 3 hafta gibi bir zaman orada kaldı.

Bizler maaşlarımızın neden geç ödendiğini sorup, itiraz ettiğimizde kriz var para yok deniliyordu, ama bayan patron tatil için yurt dışına çıkabiliyor, işçi arkadaşlarda Türkiye’nin suyumu çıktıda oralara gidiyor diye içten içe kızıyorlar.

Patronların siyasete bakışları bu kadar, 1 ay çabalarlar bizden biriymiş gibi görünürler, afişlerle bayraklarla, kimileri sadakayla gözlerimizi boyamaya çalışırlar oy isterler bizden.

Kazandılar mı koltuğun sefasını sürer zenginliklerine zenginlik katarlar, kazanamadılar mı ortalıktan çekilirler ne işle meşgullerse onu yaparlar bizim patron gibi sömürmeye devam ederler.

Patronların bu oyunlarını bozmak bizim elimizde, işyerlerinde sendikalılaşalım, yaşamımızda da siyasetin ne olduğunu öğrenelim ki patronlar işçileri değil, işçiler patronları yönetmesi için örgütlenelim.

Okur Mektubu

Yorumlar kapalıdır.