TEKSTİL – 1 Mayıs mitingine katılmamın bedeli işten çıkarılmak oldu.

1 Mayıs İşçi Bayramı her ne kadar resmî tatil ilan edilse de fiiliyatta bu pek uygulamaya konulmadı. Ben de bir işçi olarak 1 Mayıs’ı kutlamak, taleplerimi 1 Mayıs meydanında diğer sınıf arkadaşlarımla dile getirmek istedim ve 1 Mayıs’a Kadıköy’de katıldım.

Biz orada taleplerimizi dile getirmeye çalışırken 1 Mayıs’a gitmem sebebiyle işten çıkarıldım. Tabii patron 1 Mayıs’a gittiğin için seni işten çıkartıyorum demedi. İş olmadığını bahane ederek işime son verdi. Zaten mecburiyetten küçük bir atölyede hiçbir sosyal güvencem olmadan yoğun bir sömürüye maruz kalarak çalışmak durumunda kalmıştım. Koşullar kötü olduğu halde doğru dürüst bir iş bulana kadar bu sömürünün yoğun olduğu yerde çalışmaktaydım.

Bir de şöyle bir durum söz konusu; benim işe gitmediğim gün, günlük ücretim kesildi. Trajikomik bir diğer durum da işçi arkadaşlarımın bana karşı takındıkları tavır oldu.

Adeta alay edercesine 1 Mayıs’ a gitmemin bana ne kazandırdığı soruldu. İşe gitmediğim gün diğer işçi arkadaşlar kendilerinin çalışıp benim 1 Mayıs mitingine gitmemden rahatsız olmuşlar, “iş var o 1 Mayıs’a gidiyor, biz burada çalışıyoruz” tarzında laflar söylüyorlar. Yani patronların işçi düşmanı olmasına alıştık ama işçinin işçiye düşmanlığını doğrusu hazmedemedim en çok da zoruma giden şey bu oldu.

Ama işten çıkartılmam inanın beni o kadar da üzmedi. Bir dahaki 1 Mayıs’ ta yine meydanda taleplerimi dillendirmek için çaba göstereceğim.

Okur Mektubu

Yorumlar kapalıdır.