Yaman Tarcan’ı kaybettik

1980 öncesi dönemdeki gençlik yıllarında İşçi Cephesi gazetesinin okurlarından olan, 12 Eylül sonrası dönemde ise adını tiyatro, sinema ve televizyon dizilerindeki oyunculukları ile duyuran sevgili dostumuz, sanatçı Yaman Tarcan 2 Mayıs günü Kadıköy’deki evinde hayatına son verdi.

O, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği’nin ve Sinema Emekçileri Sendikası’nın bir üyesi olarak aydın ve muhalif kimliğini her daim sürdürdü. Yaman Tarcan bir sanatçı olarak yaşadığı sorunlarda devlet desteğini hiçbir zaman yanında hissedememişti. Tersine, dizi ve programlarda çalışanların ücretlerinden yüzde 30 ve yüzde 50 oranlara varan kesinti yapıldığı, telif hakkının yasallaşmadığı, işsizlik sigortasından yararlanma şansınsın bulunmadığı bir sektörde çalışmaya, üretmeye ve yaşamaya çalıştı, olmadı…

Yaşadığımız kriz döneminde, daha pek çok sanatçı benzer durumda… Sektörün yüzde 70’i şu an işsiz… Sanatçılar dayanışmak zorunda. Yoksa kriz can evimizden vurmaya devam edecek… Bizler, verdiğimiz mücadelenin, Yaman Tarcan gibi daha pek çok sanatçının çabaları ile birlikte yükseleceğine inanıyoruz.

Tarcan’ın ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yazan: İşçi Cephesi (3 Mayıs 2009)

Yorumlar kapalıdır.