Hüseyin Üzmez’in üzdüğü insanlar bitmiyor!

Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına uğrayan B.Ç. (fiziksel yaşı 14, zihinsel yaşı 10,5) şu an Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri servisinde tedavi altında.

“Anksiyete bozukluğu” ve “Panik bozukluk” tanısı konulan B.Ç. daha önceden evini özlediğini ve artık yurtta kalmak istemediğini ifade etmişti. Ailesinin dağılmasından kendisini sorumlu tutan B.Ç. ” hâkim olsaydım o adama (Hüseyin Üzmez) 6-7 yıl hatta 8 yıl hapis verirdim” demişti. Üzmez ise papatya falına dönen adli tıp raporlarından çıkan sonuncu “ruh ve beden sağlığı bozulmuştur” raporu ile 15 yıl ceza istemiyle tutuksuz yargılanıyor. Davası 14 Temmuz’a ertelenen Üzmez bu süre içinde katıldığı bir programda gazetecilerin üzerine gelmesine tepki göstererek “Gazeteci mazeteci dinlemiyorum, programın başından beri konuşuyorsunuz. Ben vaktiyle gazeteci vurmuş adamım”demiş ve gazetecilere lisedeyken Ahmet Emin Yalman’ı vuran adam olduğunu hatırlatmıştı.

“İşim yok da avratlarla mı uğraşacağım?”

İkinci büyük şoku yaratansa, 10 Şubat günü olan duruşmada Üzmez’i protesto eden Bursa Kadın Platformu’ndan iki kadına basit yaralama ve hakaret suçundan toplam 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle ceza davası açılması oldu. Pınar Koyuncular ve Nergiz Şimşek, Üzmez’e yumurta atıp, şemsiye ile vurunca polis tarafından tutuklandılar. Üzmez gazetecilere “İşim yok da avratlarla mı uğraşacağım?” demesine karşın suç duyurusunda bulundu. Kadın oldukları için böyle bir durumda tepki gösteren insanlara cinsel istismar suçunun yarısı kadar ceza istemi (7,5’ar yıl) ise zihinlerdeki erkek egemen anlayışı ele verdi.

Daha önce Adli Tıp Raporu’nun erken ve yanlış gelmesi AKP’nin kadrolaşmasına bağlanmıştı. Halk tepki göstermeseydi olayın üstü kapatılacaktı. Oysa bu tek bir partinin siyasi görüşünün değil erkek egemen kapitalist sistemin sonucudur. Kadın eylemcileri susturmaya, ezmeye yönelik suç duyurusu da bunun göstergesidir.

Yazan: Rukiye B. (28 Haziran 2009)

Yorumlar kapalıdır.