Bu İşyerinde Direniş Var!

Esenyurt Belediye İşçileri;

Ağustos ayının ortasında, belediye-iş sendikasına üye oldukları için işten çıkartılan 14 Esenyurt belediyesi işçisinin direnişi sürüyor.

Zaman zaman polisin sert tepkisiyle karşılaşsalar da eylemliliklerine devam eden işçiler, her çarşamba direnişlerini duyurmak ve destek toplamak için toplanıyor.

Sinter Metal İşçileri;

Sendikalı oldukları için işten çıkarılan Sinter Metal işçileri direnişlerinin10 ayını geride bıraktı. Açılan işe iade davaları patronun itirazları, reddi hâkim istemi sebebiyle halen devam ederken, patronun açtığı iş kolu itirazı davası Sinter işçilerinin lehine sonuçlandı.

Şimdi işe iade davalarının sonuçlanmasını ve Çalışma Bakanlığı’ndan gelecek olan yetki belgesini bekliyorlar.

Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi İşçileri;

Sendikalı oldukları için 2 Ekim günü işten çıkartılan 17 taşeron işçisinin hastane önündeki direnişleri sürüyor. Bir yandan işe geri alım davalarının sonuçlanmasını bekleyen işçiler, her gün tehdit ve baskıyla karşılaşsalar da direnişlerine devam edeceklerini dile getiriyorlar.

Aynı zamanda, 7 Kasım günü Sağlıkta Taşeron Olmaz itirazları ile kendileri gibi taşeron sağlık işçileri ile birlikte Meclis’e gitmeye hazırlanıyorlar.

Sabiha Gökçen Havalimanı İşçileri;

2000 yılında Savunma Sanayi Müsteşarlığına ait bir firma adı altında kurulan Sabiha Gökçen Havalimanı,2007 yılında müsteşarlığın yap-işlet-devret kararıyla özelleştirildi. Devretmenin daha hızlı olması için işçilere görmedikleri bir sözleşme imzalatıldı.

Daha sonra ikramiye, mesai gibi haklarının ellerinden alındığının farkına varan 709 işçiden 500’ü hava-iş sendikasına üye oldu. Yetki belgesinin gelmesine rağmen patron 226 işçiyi işten çıkardı. 7-10 Eylül tarihlerinde işten çıkarılan işçiler direnişlerini sürdürüyorlar.

Yazan: İC – Haber (27 Ekim 2009)

Yorumlar kapalıdır.