Okmeydanı Hastanesi İşçilerinin Direnişi 40. Gününde!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, DİSK’e bağlı Dev Sağlık-İş sendikasına üye olan taşeron 17 sağlık işçisi, 2 Ekim’den bu yana işe geri alım ve işten çıkarmaların durdurulması talebiyle hastane önündeki direnişlerini sürdürüyorlar.

Her gün hastane önünde, içerideki çalışan arkadaşlarının da desteğiyle saat 7’de, 12’de ve 15’te topluca taleplerini dile getiriyor, yaşadıkları hukuksuzlukları anlatıyorlar.

7 Kasım’da, Dev Sağlık-İş’le taşeronlaştırmaya karşı Ankara’ya yürüyen işçiler, “Sendika haktır engellenemez!”, “Taşeron işçiyiz, örgütlüyüz güçlüyüz!”, “Sağlıkta taşeron ölüm demektir!”, “Ekmek yoksa Adalet Yoksa, Barış da Yok!” sloganlarıyla seslerini meclise de duyurdular.

Adana Balcalı Üniversitesi Hastanesi’nde benzer gerekçelerle, sendikalaştıkları için işten çıkarılan taşeron işçileri SES, TTB ve Dev Sağlık-İş desteğiyle davalarını kazanarak, kadrolu olarak işlerine geri alındılar. Zaferle sonuçlanan bu direnişler, Okmeydanı Hastanesi direnişine de yol gösteriyor.

18 Kasım Çarşamba günü ise direnişçilerin dayanışma gecesi olacak. Hilmi Yarayıcı, Fevzi Kurtuluş gibi sanatçıların da konuk olduğu bu geceye katılım, birlik ve beraberliği pekiştireceği gibi; Okmeydanı Hastanesi’nde mücadelelerini sürdüren tüm işçilere ve ailelerine de moral verecektir.

Yer: Salon Figaro, Tarih: 18 Kasım 2009 Çarşamba, 19.30

Adres: Hürriyet Mah. Dr. Cemil Bengü Cad. No: 39/6 Çağlayan/ İstanbul

Yazan: İC – Haber (10 Kasım 2009)

Yorumlar kapalıdır.