Okmeydanı işçileri direndi ve kazandı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2 Ekim’de işten çıkarılan 18 taşeron işçisi, üyesi oldukları Dev Sağlık-İş sendikası ile 45 gündür sürdürdükleri direnişi kazanımla sonuçlandırdı.

İşçilerin kararlı mücadelesinin ardından, Başhekim ve taşeron şirket geri adım atarak, 5 işçinin hemen, diğer beşinin Cuma, geri kalanlarınsa önümüzdeki haftalarda işe geri alımını onayladı.

Dün, hastane önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile kazanımlarını kamuoyuyla paylaşan işçilerin sevinci, sloganlarına da yansıdı. 45 gün boyunca, “Direne direne kazanacağız!” diye kararlılıklarını haykıran işçiler, dün “Direne, direne kazandık!” diyerek örgütlü mücadelelerinin başarısının haklı gururunu yansıttılar.

Aynı sevinç ve gurur, işçilerin akşamki dayanışma gecesinde de kendini gösterdi. Hilmi Yarayıcı ve Fevzi Kurtuluş’un sahne aldığı geceye yaklaşık 300 kişi katıldı. Elde ettikleri kazanım sonucunda bir dayanışma gecesinden ziyade bir kutlama gecesine dönen etkinlikte yer yer müzik, yer yer şiir, yer yer de sloganlar işçilere ve ailelerine tercüman oldu.

Kazanımlarının, dayanışmanın, örgütlenmenin ve azmin ürünü olduğunu bilen işçiler için mücadelenin tam da şimdi başladığını söylemek yanlış olmaz…

Yazan: İC – Haber (19 Kasım 2009)

Yorumlar kapalıdır.