20 Şubat’ta TEKEL ile dayanışma

İşçi Cephesi gazetesi olarak, sendikalar, emek örgütleri ve sosyalist gruplarla birlikte 20 Şubat’ta Ankara’da TEKEL işçileriyle buluştuk. Kurtuluş Parkı’ndan Sakarya Meydanı’na yürüyen binlerce insanla direnişin 68. gününde, desteğimizi “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “Her yer TEKEL, her yer direniş!” sloganlarıyla gösterdik.

5 farklı bölgeden 18 Şubat günü yola çıkan TEKEL işçileri de Ankara’ya ulaşarak Sakarya Caddesi’ndeki işçi kardeşleriyle buluştular. Ayrıca yürüyüşe direnişteki Marmaray işçileri, direnişteki Birleşik Metal-İş üyesi Sinter Metal işçileri, Hava-İş üyesi işçiler ve oldukça yoğun şekilde Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler katıldılar ve ardından TEKEL çadırlarını ziyaret ederek sınıf dayanışmasının bir örneğini gösterdiler.

Saat 14.00’te Türk-iş binası önünde Türk-İş, KESK, DİSK ve Kamu-Sen başkanlarının yaptığı konuşmalarda, ‘4-C’nin kabul edilmemesi’ ve ortak mücadele vurgusu vardı. Ancak Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, işçileri “sağduyu”lu olmaya davet edip, bireysel tepkilerin yanlışlığının altını çizerken, konuşması sık sık “genel grev, genel direniş” sloganlarıyla kesildi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen emekçiler, aydınlar ve öğrenciler Türk-İş binasının önündeki eylemden sonra, direniş alanındaki TEKEL çadırlarını ziyaret ettiler. Sendika konfederasyonlarının aldığı karar uyarınca, dayanışma eylemine katılanların birçoğu, TEKEL işçileriyle birlikte sabahlayarak 21 Şubat’ta kitlesel basın açıklamasının ardından Ankara’dan ayrıldı.

Yazan: İC – Haber, 21 Şubat 2010

Yorumlar kapalıdır.