Alibeyköy’de TEKEL işçilerine destek eylemi yapıldı

Aibeyköy’de İşçi Cephesi’nin de bileşeni olduğu “Alibeyköy TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu”nun çağrısıyla 21 Şubat Pazar günü saat 13.00’da bir destek yürüyüşü gerçekleştirildi.

Alibeyköy Sayayokuşu İMKB Lisesi önünde bir araya gelen Alibeyköy halkı, basın açıklamasının yapılacağı Akşemsettin Mahallesi otobüs son durağına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sık sık “TEKEL işçisi yalnız değildir!”,”Her yer TEKEL, her yer direniş!”,”AKP 4/C’yi al başına çal!”,”İş, ekmek yoksa barışta yok!”,”Diren TEKEL seninleyiz!” sloganları eşliğinde basın açıklamasının yapılacağı alana gelindi.

Burada yapılan basın açıklamasında “AKP 4/C uygulamasıyla TEKEL işçilerini köleliğe mahkûm etmek istiyor. Ama TEKEL işçisi kazanılmış haklarını korumak adına 2 aydan fazla bir süredir tüm baskılara rağmen onurlu ve kararlı bir direniş sergiliyor. Ve bu direniş il il, ilçe ilçe, sokak sokak yayılmaya devam ediyor. TEKEL işçilerinin bu onurlu mücadelesini sahiplenmek ve dayanışmayı büyütmek adına ‘Alibeyköy TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu’ olarak TEKEL işçilerinin haklı direnişinin sonuna kadar yanında olacağız ve TEKEL işçisine yapılacak her saldırıda karşılarında Alibeyköy halkı olarak bizleri bulacaklar. Zafer direnen tekel işçisinin olacak” vurgusu yapılarak sonlandırıldı.

Alibeyköy TEKEL İşçileriyle Dayanışma Platformu şu bileşenlerden oluşuyor:

İşçi Cephesi, ESP, EMEP, DHF, TKP, Eyüp Halklar Derneği, BTP, ÖDP, Karadolap Mahallesi Koruma Derneği, Tanır Köyü Derneği, Kazancı Köyü Derneği, Sivas Banaz Derneği, Tunceliler Derneği, Muş Vartolular Derneği, Çatkale Köyü Derneği, Pirsultan Abdal Kültür Derneği Alibeyköy Şubesi, Eğitim-Sen 4 Nolu Şube

Yazan: İC – Haber, 22 Şubat 2009

Yorumlar kapalıdır.