29. gününde İSKİ işçileri direniyor!

İSKİ işçisi direnişinde yalnız değil. “Mücadeleleri birleştirelim” şiarıyla, direnişin 25. gününde, işten atılan Esenyurt Belediye, İtfaiye ve Samatya inşaat işçileriyle ortak basın açıklaması yapmışlardı. Bizler de İşçi Cephesi olarak, onurlu direnişlerinin 29. gününde İSKİ işçilerini yeniden ziyaret ettik.

Direnişi Sürdürüyoruz, Hakkımızı İstiyoruz!

“Aşağı yukarı 500 kişi işten atıldık, 300′ ünden haber aldık” diyor İSKİ işçisi, işten atılan işçilerin isim listesini göstererek, “şimdi 210 kişinin ortak işe iade davaları açıldı, burada bekleyenimiz 20-25′ i geçmiyor. Zor, herkesi kazanacağımıza ikna etmek zor, çoğunlukla da yol parası bulamayıp gelemeyenler de oluyor…” Herkesin dilekçelerini toparlayıp, işe iade davalarını başlatan öncü işçiler, seslerini duyurmak, yapılan usulsüzlükleri teşhir etmek için her gün İSKİ binası önünde bir araya geliyorlar. Direnişin sürmesinde ufak bir katkısı olabilir ve ses getirir diye kalemlerini bastırmışlar ve emekçiden yana herkesten destek bekliyorlar. “Dava sürecinde ne kadar çok eylem yaparsak, bir arada dayanışma içinde olursak, dava o kadar çabuk çıkarımıza sonuçlandırırız. Zaten 2 yıl önce aynı bizimki gibi bir dava işçilerin lehine sonuçlanmış. Emsal oluşturacak diye umut ediyoruz… Haklarımızın tümünü alıp, kadrolu olarak işimize geri dönmek istiyoruz” diyor bir diğer işçi.

Direnen işçilerle ortak toplantılar düzenlediklerini, daha sonra kurum ve sendikalardan destek almak için iletişime geçeceklerini, ama özellikle kendi işkollarındaki sendika bürokrasilerinden yana umutlarının kalmadığını söylüyorlar. “1 Mayıs’ta direnen işçiler bir arada yürüyeceğiz ki sendikalar onlarsız da bir güç olduğumuzu görsünler” diyorlar ve işçilerden yana herkesin maddi manevi desteğini bekliyorlar.

Yazan: İC – Haber, 9 Nisan 2010

Yorumlar kapalıdır.