41. gününde TARİŞ direnişi sürüyor

10 Nisan 2010 günü TARİŞ işçilerini ziyaret ettik. TARİŞ işçileri, 1 Mart’ta haklarını almak için başlattıkları mücadelelerini 41. günde de aynı kararlılık ve coşkuyla sürdürmekteler. İşçiler Alsancak’ta bulunan TARİŞ İşletmesinin önünde bekliyorlar. Bir grup işçi ise Çiğli’deki fabrikada beklemekte.

İşçilerle yaptığımız sohbette haklarını alana kadar işletmenin önünden gitmeyeceklerini söylüyorlar. Şube başkanı şöyle diyor: “Biz buradan haklarımızı almadan gidersek, 5 yıl sürecek olan mahkeme sürecini beklemek zorunda kalırız. Buna açıkçası hiçbir işçi arkadaşımızın tahammülü olmaz. Mücadelemiz, hakkımız olan kıdem ve ihbar tazminatlarını alana kadar sürecek. Bu süreçte gerekirse işletme içine çadır kuracağız. Şu an buna izin vermiyorlar, fakat bu durum bu şekilde ağırdan alınarak giderse bizim de direnişimiz sertleşecek. Direnişimize Tümtis, Hava-İş, Petrol-İş, Eğitim-Sen destek vererek bizi yalnız bırakmıyorlar. Bu bizim motive olmamızı sağlıyor, sınıf dayanışmasının ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bize gösteriyor.”

TARİŞ işçilerin eylemi halaylara sloganlara dayanışmayla devam ediyor. TARİŞ işçisi kazanırsa Esenyurt işçisi kazanır. Esenyurt işçisi kazanırsa İSKİ işçileri kazanır. İSKİ işçileri kazanıra Samatya Hastanesi işçileri kazanır. Birleşik mücadele ile ise işçi sınıfı kazanır, biz kazanırız.

Yazan: İC – Haber/İzmir, 10 Mart 2010

Yorumlar kapalıdır.