Samatya işçileri haklarını arıyor

Samatya işçileri haklarını aramak için bugün İl Özel İdaresi önündeydi.

Bir grup işçi hastane inşaatı içindeki direnişi sürdürürken, 20’ye yakını dilekçelerini teslim etmek üzere geldiği İl Özel İdaresi önünde, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamalarını sizlerle paylaşıyoruz:

Basın ve Kamuoyuna;

Biz İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. ve 2. Blokları deprem güçlendirme inşaatında çalışan işçileriz. 2 aydır işler tamamen durmuş durumda. Bunun üzerine taşeron şirketlerle ve İl Özel İdaresi ile görüşmelere başladık. Fakat gittiğimiz bütün kapılardan bahane ve oyunlarla geri çevrildik.

Görüşmeler devam ederken 7 aydır ücretlerimiz ödenmediği ve sigorta primlerimiz yatırılmadığı için çalıştığımız inşaatta eyleme başladık. İnşaatın 7. katında pankartımız asılı bir şekilde eylemimiz devam ediyor.

Bugün eylemimizin 18. günü ve hala sorunlarımız çözülmedi. 7 aydır ücretlerimizi alamadığımız için ailelerimize para gönderemiyoruz ve mağdur durumdayız. Mağdur olan sadece biz değiliz. Şu anda inşaat yapımı tamamlanmadığı için hastalar ve hastane çalışanları da mağdur durumda.

Şu anda arkadaşlarımızın bir kısmı inşaatta eylemdeler. Hakkımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz.

Buradan bir kez daha sorumlulara sesleniyoruz. Bizler köle değiliz! Asıl işveren olan İl Özel İdaresini göreve çağırıyoruz. Ücretlerimiz derhal ödensin ve mağduriyetimiz giderilsin.

Aynı zamanda aynı sorunları yaşayan ve direniş başlayan İSKİ, TEKEL, Esenyurt Belediye, İtfaiye ve Marmaray işçileriyle omuz omuza mücadelemizi büyüterek devam edeceğiz.

Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnşaat İşçileri

Yazan: İC – Haber, 12 Nisan 2010

Yorumlar kapalıdır.