İzmir Tüm Bel-Sen greve doğru

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), toplu iş sözleşmesi (TİS) masasını İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde kurdu. Sendikalı işçiler Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu bekliyor.

Toplu sözleşme hakları için bugünden itibaren eylemlere başlayan Tüm Bel-Sen üyeleri, 26 Mayıs gününe kadar eylemlerini sürdürecek.

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen, İzmir’de Büyükşehir Belediyesi dışında tüm belediyelerde toplu iş sözleşmelerini imzaladı. Önceki yıllarda Konak ve Bornova belediyelerinde yaşanan sorunlar bu yıl aşıldı, bu belediyelerde de taraflar sözleşme masasına oturdu. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi hâlâ imzalanmış değil.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, “Toplu sözleşme hakkımızı kullanana kadar sokaklarda olacağız. Biz bu hakkı biber gazları ve coplar yiyerek, saçlarımızdan sürüklenerek kazandık. Kocaoğlu ısrarını sürdürürse biz de TİS konusunda ısrarımızı sürdüreceğiz. Kocaoğlu gerçekten demokrasiye inanıyorsa, demokrat olma konusunda ısrarını sürdürmeli ve TİS masasına oturmalıdır” dedi.

Tüm Bel-Sen, Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun bugün mesai saati bitimine kadar TİS masasına oturmaması durumunda eylemlerini sürdürecek. Buna göre, 12 Mayıs günü iki saat iş bırakma eylemi yapılacak. 24 Mayıs günü de öğle saatlerinden akşam mesai bitimine kadar belediye önünde beklenecek. 25-26 Mayıs günlerinde ise iş bırakma eylemi yapılacak…

Yazan: İC – Haber/İzmir, 10 Mayıs 2010

Yorumlar kapalıdır.