Geleneksel pikniğimizi gerçekleştirdik

Sabahın erken saatlerinde İstanbul’un çeşitli semtlerinden kalkan servislerle piknik alanına ulaştık. Kahvaltımızı yaparken İşçi Cephesi Halk Oyunları Grubu’nun yöresel oyunları ile temposu yüksek bir açılış yaptık.

Ardından İşçi Cephesi adına bir yoldaşımız Türkiye ve dünyadaki gidişatı anlatan, mücadeleyi birleştirmenin ve şovenizme karşı durmanın önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Serbest kürsüde ise birçok işçi ve öğrenci arkadaş iş yerlerinde ve yaşamlarının her alanında karşılaştıkları problemlerden bahsettiler.

Her yıl olduğu gibi bizi yine yalnız bırakmayan müzik grupları Sapan ve Grup Doğangüneş ile halaylar çektik, dans ettik.

Bilgi yarışmasında bilgilerimizi sınarken birçok kitap kazandık. Ayrıca gün içinde kitap standımız hep açıktı.

Öğle yemeğimizi her yıl gelenekselleştiği gibi ortak sofrada yedik. Böylece pikniğe katılanların malzeme ve temizlik sorununu da ortadan kaldırdık ve yemeğimizi kollektif bir biçimde gerçekleştirmiş olduk.

Yemek sonrası bulunduğumuz yeşil alanda futbol, voleybol ve yakan top gibi oyunlarla eğlendik. Ayrıca hep beraber oynadığımız grup oyunlarında beraber yürümeye, hareket etmeye çabaladık. Yine işçi ve öğrenci arkadaşlardan oluşan İşçi Cephesi Tiyatro Grubu bize bu yılki gündemden süzüp derledikleri bir oyunu izlettiler. Sendika, patron ve işçiler arasında geçen oyunda ne kadar basitleştirilmiş olsa da bu üçlü arasındaki derin ilişkilerin ayrımına vardık tekrardan.

Forumun bu yılki konusu ise mücadeleleri birleştirmekti. Söz alan birçok işçi arkadaş kendi meselesinin aslında hepimizin meselesi olduğunu ve mücadeleyi birleştirmekten anlaşılan şeyin yan yana oturmak değil ortak eylem ve politikalarla bir sınıf olarak hareket etmek olduğunu vurguladılar.

Ve bu yıl pikniğimize gelen İspanya’dan yoldaşlarımız (Lucha Internacionalista – Enternasyonalist Mücadele) ile UPS’de direnen işçi arkadaş bunun bir adımını attı. UPS İspanya’da da büyük olan ABD asıllı bir firma. İspanya’daki işçiler sendika üyesi, ayrıca kendi içlerinde de bir işçi komitesine sahip, yoldaşımız onlarla iletişime geçip buradaki durumu aktaracak ve dayanışmayı daha da güçlendirmeye çalışacaklar. Zaten Avrupa Sosyal Forumu için ülkeye gelen sendikalı işçilerin ziyareti ile güçlenen UPS direnişi bu tarz bir enternasyonal birlikle daha da güçlenecek gibi.

Forumdan sonra Grup Mayıs sahne aldı. Grup Mayıs’ın bütün şarkıları gibi bize hep birlikte söylettiği enternasyonal marşı da çok güzel ve anlamlıydı.

Yazan: İC – Haber, 5 Temmuz 2010

Yorumlar kapalıdır.