Hizmet – Merhaba arkadaşlar

Ben hizmet sektöründe çalışmaktayım. Çalıştığım mağaza zincirlerinde Tez Koop-İş sendikası örgütlü. Sözde destek amacı adı altında bazı bölgelerdeki mağazalara gönderildim. Üstelik desteğe gönderildiğim yerler evime de uzaktı. Daha önce müdür ve bölge müdürü ile uğradığım haksızlıktan dolayı tartıştığım için böyle bir uygulamaya başladılar. İşten atamadıkları için baskı yapıp istifamı vermemi istiyorlardı. Bu şekilde beni yıldıracaklarını düşünüyorlardı.

Sendikaya, evime yakın bir mağazaya geçmek istediğimi bildirdim. Sendika bu konuda ilk başlarda pek bir şey yapmadı. Sonra bu konuda sendikadakileri sıkıştırdım, onlar da bölge müdürünü sıkıştırmak zorunda kaldılar. Bölge müdürü daha fazla dayanamadı ve üç hafta sonra evime yakın bir mağazaya geçtim.

Eğer sendikalı olmasaydım ne müdürlerin karşısında hakkımı arayabilirdim ne de evime yakın bir mağazada çalışabilirdim. Ama sadece sendikalı olmak da yetmiyor. Biz işçiler bir haksızlığa uğradığımızda işimizi kendimiz takip etmeliyiz. Ben de sendika yöneticileri ile sürekli görüşüp onların takibini yaptım. Hem ben mücadele etmiş hem de sendikamı aktif hale getirmiş oldum. Ben bu mücadelede yalnız değildim. Bence hepimiz haklarımızı aramak için örgütlenmeliyiz.

Yorumlar kapalıdır.