TEKEL işçisi: “Mücadeleleri Birleştirelim!”

Tekel işçileri tarafından her pazar düzenlenen “meşaleli yürüyüş”lerin dördüncüsü 7 Kasım Pazar günü, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup; “Her yer TEKEL, her yer direniş!”, “TEKEL işçisi yalnız değildir!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır!” sloganlarıyla başladığı yürüyüşüne Taksim Meydanı’nda son verdi.

Direnişçi işçilerin ve sanatçıların yaptığı konuşmaların ardından yapılan basın açıklamasında Cevizli TEKEL işçisi Metin Arslan şöyle konuştu:

Arkadaşlar, TEKEL işçilerinin 2. direnişi etrafında toplanan güçlerle bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçeceğiz. AKP Hükümeti’nin ve sermayenin sömürü biçimi olan 4C ve esnek çalışma biçimlerine karşı birleşik mücadele sürecini başlatıyoruz.”

Sloganlar ve alkışlarla kesilen basın açıklaması, Tekel işçilerinin DİSK, KESK, TTB, TMMOB gibi sendika ve meslek örgütlerine yaptıkları bir mücadele programı etrafında mücadelenin birleştirilmesi çağrısıyla son buldu.

Yorumlar kapalıdır.