UPS işçilerinin mücadelesi son hız devam!

UPS işçilerinin direnişine 10 Ekim’de uluslararası boyutta verilen destekten sonra 17 Ekim’de de futbol takımlarının taraftarlarından destek yürüyüşü geldi. Slogan atarak Galatasaray’dan Taksim meydanına yüründü. Eyleme katılan taraftar gruplarından “GS Tek Yumruk”, “BJK Halkın Takımı”, “Beleştepe”, “FenerbahCHE”, “Adana Demirspor İstanbul”, “Forza Livorno” ve Spor Emekçileri Sendikası yürüyüş boyunca UPS işçilerini destekleyen tezahüratlarda bulundular.

İstanbul Mahmutbey ve Kurtköy’de, İzmir’de ve Ankara’da direnen UPS işçileri direnişlerinde yedi aylarını doldurmak üzereler. İşlerini geri almak ve sendikalı olmak için yazın sıcağında günde 8-10 saat işten çıkartıldıkları yerin önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler şimdi de kışın soğuğunu göğüslemeye hazır. İşçileri Mahmutbey ve Kurtköy’de direndikleri yerin dışında seslerini duyurmak ve mücadeleyi diğer sektör ve işyerlerine taşımak için pek sık göremesek de yedi aydır eksiksiz direnişlerini sürdürüyorlar. Sendikanın işçileri sahiplenen tutumu, uluslararası dayanışma ve işçilerin kararlı, mücadeleci duruşu sayesinde son dönem İstanbul’da süren, en birlik-içinde ve kararlı direnişlerden biri UPS.

Bu durumun en somut kanıtı ise yakın zamanda işverenin direnen kadrolu işçiler ve taşeron firmanın çalışanlarının bir kısmını sendikalı olarak işe geri almayı kabul etmesiydi. TÜMTİS ve işçiler ise direnen herkes içeri alınana kadar direnişe devam dediler. Özellikle Kurtköy’deki işçilerden Mahmutbey’e bir mesaj var. Kurtköy’deki işçilerin çoğu kadrolu olmasına rağmen Mahmutbey’deki işçiler için direnişe devam ederek meselenin sadece kendi hakları için mücadele olmadığını ve sınıf birliğini gösterdiler. Aldıkları karardan asla pişman olmadıklarını belirten Kurtköy’deki direnen işçilerin bu konudaki moralleri yüksek ve Mahmutbey’deki arkadaşlarına “Mücadeleye devam!” diyorlar.

Sınıf mücadelesinin ve sendikal örgütlülüğün bu derece düştüğü bir dönemde UPS direnişi sadece İstanbul’daki değil tüm Türkiye’deki ve dünyadaki sınıfdaşları için de büyük anlam ifade ediyor ve son hız devam ediyor!

Yorumlar kapalıdır.