Tahrir’den dünyaya: İsyan, Devrim, Özgürlük!

Mısır ve Tunus halkları ile dayanışma amacıyla dün (2 Şubat) Taksim Galatasaray’da toplanan yaklaşık 200 kişi isyan eden halkların direnişlerini selamladı. Çeşitli siyasi grupların katılımcı olduğu eylemde, İşçi Cephesi okurları olarak biz de sloganlarımızla direnen halklara desteğimizi gösterdik.

Galatasaray’dan Taksim Meydanı’na yürüyen eylemciler, yürüyüş boyunca “Milyonlar aç, işgal altında yaşasın küresel ayaklanma”, “Her yer Mısır, her yer direniş”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Mübarek halka hesap verecek” sloganları attı. Eylemciler, “Tahrir’den dünyaya isyan, devrim, özgürlük!” pankartı açtı.

Eylemciler yürüyüş sırasında Türkçe ve Arapça yazılı dövizler taşıdılar. Bazı Beşiktaşlı taraftarlar da “Kahire Çarşı Mübarek’e karşı” yazılı dövizler taşıyarak eyleme destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Zeynep Hepünlü, Tunus, Cezayir, Ürdün, Yemen ve Mısır’da halkın otoriter rejimlere ve onlar tarafından uygulanan neoliberal politikalara başkaldırdığını belirterek “Tunus’tan Mısır’a ayaklanan gençler, kadınlar, tüm ezilenler kardeşlerimizdir; onların eşitlik ve özgürlük kavgası bizim de kavgamızdır.” dedi.

Açıklamada AKP hükümetinin günler sonra Mısır Halkı’nın taleplerine kulak vermeye davet ettiğini, bu yalanları bütün emekçilere haykırmamız gerektiğini belirtti.

Yorumlar kapalıdır.