Direnişteki PTT işçilerinden zincirli eylem

Direnişlerinin 76. gününde (22 Mart) işten atılmayı ve taşeron çalışmayı protesto amacıyla PTT işçileri kendilerini Sirkeci’deki PTT Genel Müdürlüğü’nün önüne zincirlediler. Topkapı PTT AVPİM ve Sarıyer Dağıtım Merkezi önünde direnişlerini sürdüren PTT işçileri, daha önce de çeşitli eylemlerle, her hafta cumartesi günleri Ontex işçileriyle Taksim’de yürüyerek işe geri aide edilmelerini ve “Güvenceli iş, güvenceli gelecek” istemlerini dile getirmişlerdi.

İşçiler, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “İstanbul uyuma postacına sahip çık!” sloganlarıyla neden direnişte olduklarını, taşeronluk sisteminin gerçek yüzünü anlattılar. Aynı zamanda işten atılmalarının baş sorumlusu olan PTT Genel Müdürü Osman Tural’ın da tehditkar sözlerini hatırlattılar. Direnişlerinde sendikalardan, demokratik kitle örgütlerinden, partilerden daha fazla dayanışma ve desteğe ihtiyaç duyduklarını belirttiler.

Taleplerini haykıran işçilere polis saldırdı. Önce sivil polislerin zincirlerini kesmesi ve müdahelesi sonucu eylemlerine oturarak devam eden işçiler yapılan müdaheleye direniş gösterdiler. Polisin saldırısına maruz kalan işçilerin yanısıra basın emekçileri de polisin engellemesiyle karşılaştı. İşçiler gözaltına alınarak Sirkeci Karakolu’na götürüldüler.

Yorumlar kapalıdır.