Okmeydanı Hastanesi’nde direniş, yeniden!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4 işçi, emeklilik ve personel fazlalığı gibi gerekçelerle işlerinden çıkarıldılar. Bunun üzerine direnişe başlayan DİSK’e bağlı Dev-Sağlık İş üyesi işçiler dün (4 Nisan) hastane önünde yaptıkları eylemde direnişlerini duyurdular.

İş arkadaşları ve desteğe gelenlerle birlikte bir açıklama yapan işçiler, taşeron işçi olarak çalıştırıldıkları Kral firması yetkililerinin defalarca sendikadan istifa etmeleri için baskı yaptığını söylediler. En son ulaşım paraları büyük ölçüde kesilen ve hastanede görevleri olmayan işleri yapmaya zorlanan işçiler, çalışma koşullarından bahsettiler. Eylem boyunca “Okmeydanı işçisi direnişin simgesi!”, “İşten atılan işçiler geri alınsın!”, “Ekmek yoksa, adalet yoksa, barış da yok!” sloganlarını attılar.

Okmeydanı Hastanesi direniş geleneği olan bir yer. Çok değil, daha 2 sene öncesinde yine benzer gerekçelerle 18 taşeron sağlık işçisi işinden atılmıştı. İşçiler işe geri alınma ve sendikalı çalışma başlattıkları direnişte hastane yönetiminin geri adım atması ve taleplerinin kabul edilmesi sonucu zaferle sonuçlanmıştı. Şimdi atılan işçilerden 2 tanesi o gün de aynı gerekçelerle işten atılmış ve direnen işçilerdendi. Yani hastane yönetiminin ve taşeron firmanın gerçek niyeti 2009 yılında zaferle sonuçlanan direnişin kazanımlarında gizli. Bunu bilen işçiler bu haksızlığı iyi tanıdıklarını ve bu yüzden yılmadan direnişe devam edeceklerini ifade ettiler.

Direnişteki işçiler, 6 Nisan Çarşamba günü saat 12.30’da DİSK’in de katılımıyla hastane önünde geniş bir basın açıklaması yapacaklarını, destek veren bütün emek dostlarını beklediklerini söylediler.

Yorumlar kapalıdır.