PTT-Ontex-Çelmer işçisi yürüyor, mücadeleler sürüyor!

PTT işçileri direnişlerinin 94. gününde; Ontex ve Çel-mer direnişçi işçileriyle her cumartesi klasikleşen yürüyüşlerini gerçekleştirdiler. Ontex-Canbebe’de direnen işçiler de direnişlerinin 52. gününü geride bıraktılar.

Direnişteki işçiler tam yedi haftadır her cumartesi saat 18.00’de Galatasaray Lisesi’nin önünden Taksim Tramvay durağına yürüyüp basın açıklaması yapıyorlar. Çünkü, haksız yere atıldıkları işlerini geri almak, güvenceli iş, güvenceli gelecek istiyorlar. Çok temel bir istekleri var: iş güvencesi. Şüphesiz, mücadelelerini kazanırlarsa, bu zafer ülkedeki tüm işçilerin ve emekçilerin kazanımı olacak.

Onların istedikleri, hepimizinkiyle aynı: Güvenceli iş, güvenceli gelecek. Bu sesi çoğaltmak ve bu hak mücadelesini zaferle taçlandırabilmek için direnişçilerle dayanışmalıyız!

Ne yapabiliriz?

PTT işçileriyle dayanışmak için; Nisanın 19’undaki işe iade davalarının ikinci duruşmasına gidebiliriz, birliğimizi gücümüzü göstererek dava sürecine etki edebiliriz. PTT işçileri yalnız değil, bunu hakimlere gösterebiliriz!

PTT-Ontex-Çelmer işçilerinin 23 Nisan’da Şişli Haldun Dormen Sahnesi’ndeki Dayanışma Gecelerine gidebiliriz, şarkılar türkülerle moralleri yükseltebiliriz!

Direnen işçiler onurumuzdur!

Yorumlar kapalıdır.