Bekaert işçisi direniyor!

Kocaeli’deki çelik kablo ve tel üretimi yapan Bekaert fabrikasında 4 Mayıs Çarşamba günü 9 işçi işten atıldı. İşten atılma gerekçeleri patron tarafından fazla izin ve istirahat, yetersiz performans ve”diğer nedenler” olarak açıklandı. Ancak işçiler performanslarını arttırmaları konusunda daha önce herhangi bir uyarı almadılar. Asıl nedenin bu komik gerekçeler değil, “diğer nedenler” olduğu ve bu “diğer nedenler”in MESS’e bağlı işyerlerinde bir süre önce imzalanmış olan toplu sözleşme öncesinde işçileri greve hazırlayan öncüler oldukları BMİS Şube Başkanı tarafından belirtildi ve Bekaert’te yapılanın MESS rövanşı olduğu söylendi.

Ancak patron bu kararı verirken hesaba katmadığı ve uykularını kaçıracak bir olgu daha vardı; içerideki işçiler! İçeride kalan işçiler “Atılan işçi sayısı dokuz, Onlar yoksa biz de yokuz!” şiarıyla fabrikaya kapandılar, üstelik işten atılan 6 arkadaşları da onlarla birlikte fabrika içerisinde, vardiya saatleri dışında fabrikayı terk etmeyerek yemekhanede toplu halde beklemekteler.

Yaklaşık 400 işçinin çalıştığı Bekaert fabrikasında şu anda işçilerinin tek yumruk halinde patrona karşı duruşunun çok güzel örneklerinden birisi sergileniyor. İşçiler, arkadaşları işe geri alınana kadar direnişlerini sürdürmekte oldukça kararlı olduklarını belirtiyorlar. Bekaert işçilerinin bu haklı direnişine Dev-Sağlık İş, Genel-İş, Petrol-İş, Teksif, KordSa işçileri, çeşitli siyasi parti ve gazete çevreleri ile Birleşik Metal-İş ve işçilerin aileleriyle yakınları desteklerini esirgemiyorlar. Özellikle ailelerinden ve yakınlarının desteği ile işçilerin direnişteki kararlılıkları her geçen gün artmakta.

Tarihin tüm devrimci önderlerinin defalarca tekrarladığı ve pratikte onlarca kez başarıyla veya gerçekleşmediği durumda başarısızlıkla sınandığı üzere, işçi sınıfının gücü bir sınıf olarak örgütlenmesinden ve birliğinden gelir. Bekaert’te patronun geri adım atmaması halinde, işçi sınıfının patrona karşı mücadele yöntemlerinden en önemlisi olan üretimden gelen gücünü kullanması ve greve gitmesi, Bekaert işçilerinin direnişteki kararlılıklarının sürmesi halinde bir zorunluluk olarak kendisini dayatacaktır. Gün Bekaert işçisinin direnişine destek olma ve bu direnişi başarıya ulaştırmak için yarın önümüze çıkacak sorunlara karşı şimdiden hazırlıklarımızı tamamlama günüdür.

Bekaret İşçisi Yalnız Değildir!

Yaşasın Sınıf dayanışması!

Yorumlar kapalıdır.