Ankara’da Hopa protestosuna 37 gözaltı

Devrimci öğretmen Metin Lokumcu’nun Hopa’da öldürülmesinin ardından 1 Haziran gününde Ankara’da bir protesto eylemi düzenlendi. Yapılan eylemde polisin sert müdahalesi sonucu 52 kişi göz altına alındı.

Adliyeye götürülen 37 kişiden 31’i savcılık tarafından serbest bırakıldı. 3 Haziran günü saat 13.00’te başlayan duruşmalar gece saat 01:30’a kadar sürdü. Öğrenci Kolektifleri’nden Ömür Çağdaş Ersoy ve Ozan Gündoğdu’nun, Sosyalist Demokrasi Partisi’nden Fatih Koyuncu’nun, Toplumsal Özgürlük Platformu’ndan Göksel Ilgın’ın ve sendika.org yazarı Soner Torlak’ın “toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet ve kamu malına zarar vermek” suçlarından tutuklu yargılanmalarına karar verildi. Tutuklananlar Sincan Hapishanesi’ne gönderildi.

3 Haziran günü adliyeye sevk edilen 37 kişi için arkadaşları, aileleri ve destek veren çeşitli çevreler yaklaşık 14 saat kadar duruşma sonuçlarını beklediler. Karar belli olduktan sonra tutuklananların yakın çevrelerinden birkaç kişi baygınlık geçirerek ambulans ile hastaneye götürüldü. Geride kalan eylemciler ise tutuklanan arkadaşlarının isteği üzerine sessizce Ankara Adliyesi’ni terk etti. Dağılmakta olan kalabalık yol boyunca konuşlanmış çevik kuvvet ekipleri tarafından takip altında tutuldu.

Yorumlar kapalıdır.