Trans Onur Yürüyüşü: “Öldürülenler kardeşin, durma, çık sokağa!”

Bu yıl ikincisi düzenlenen Trans Onur Yürüyüşü, lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel (LGBTT) bireylere yönelik baskı, şiddet ve ayrımcılığa dikkat çekmek, “birlik ve dayanışma”yı güçlendirmek için barıştan yana olan herkesi sokağa çağırıyor. “Trans Cinayetleri Politiktir!” şiarıyla yapılacak yürüyüş, “Nefrete inat yaşasın hayat demek için; gasp edilen onurumuzu, sokakları geri almak için; transeksüel düşmanlığını ve trans cinayetlerini durdurmak için” tüm LGBT örgütlerin katılımıyla gerçekleşecek.

Trans Onur Yürüyüşü, 13 Haziran Pazar günü saat 17.00’de Taksim Tramvay durağında başlayıp Tünel Meydanı’nda son bulacak.

Devletin özellikle de trans bireylere yönelik şiddet söylemlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Bu yürüyüşün hazırlıkları yapılırken, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yapmış olduğu KAOS GL derneği üzerinden tüm LGBTT bireylere saldıran “Bu garip insanların safında olmamalı. Onlar yapacaklardır, KAOS GL diye insanlar bunu yapacaktır. Toplumda böyle insanlar da olacaktır. Ama 72 milyon insanın düşüncesi böyledir diye kabul edemeyiz, Allah akıl fikir versin” sözleri ayrımcılığı ve nefreti körüklemiştir.

Daha birkaç gün öncesinde Kadın Kapısı ve İstanbul LGBTT’nin, 25 Mayıs’tan bu yana her gün 16.00-19.00 saatleri arasında Galatasaray Meydanı’nda, Nefret Suçlarına Karşı Kampanya” kapsamında açtığı “Trans Cinayetlerini Durdurun” standı sivil polisler ve zabıta tarafından zorla dernek üyelerinin ellerinden alınmak istenmiştir.

Devletin LGBTT bireyleri “hasta” olarak gören zihniyeti ve bu zihniyetin neden olduğu nefret cinayetlerini protesto etmek, bu cinayetlerin “ağır tahrik indirimi” ile cezasız kalmasını engellemek için yürüyoruz. Yürüyüşün bildirisinde ise çağrı şöyle:

Trans Onur Haftası yürüyüşü yalnızca transların değil hepimizin özgürlük yürüyüşüdür. Çünkü anlamak gerekir; bugün transseksüellere yapılanlar yarın hepimize neler yapılabileceğinin işaretidir. Biz bu yürüyüşü yalnız kendimiz için değil hepimiz için düzenliyoruz. Tıpkı 1 Mayıs’larda bizim de hem emek, hem de haklarımızı savunmak için meydanlarda olduğumuz gibi.

Trans Onur Haftası, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Kadın Kapısı, Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi, Kaos GL, MorEL Eskişehir, Pembe Hayat, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, PlanetRomeoFoundation tarafından destekleniyor.

Yorumlar kapalıdır.