Mücadelemiz kararlılıkla sürüyor

İşçi Cephesi bürosunu ziyaret eden PTT direnişçisi arkadaşlar, Ankara’da yaşadıkları eylem ve gözaltı sürecini okurlarımıza iletmek istediler.

Yaşadıklarını onların ağzından aktarıyoruz;

Devam eden direnişimizi bir kez daha duyurmak amacıyla önce Ankara’da PTT genel müdürlüğü önüne ulaştık. Saat 11.30 sıralarında PTT genel müdürü ile görüşmek istediğimizi iletmemize rağmen, PTT müdürünün binada olmadığı belirtilerek bu talebimiz reddedildi.

Polis bu noktada direniş çadırımızı kurmamıza izin vermeyeceğini ve kurduğumuz takdirde de zor kullanacağını bildirdi. Bunun üzerine biz basın açıklaması yaparak PTT genel müdürlüğü önünde 24 saat sürecek oturma eylemi yaptık. Bu sırada binada olmadığı bildirilen PTT genel müdürü Osman Tural’ın da binadan ayrıldığını gördük.

Bu noktada oturma eylemimiz 24 saat sürdü. Ertesi gün saat 10.30 sıralarında TBMM önüne gidildi. Burada parti görevlileri ile görüşmek istediğimizi dile getirdik. Ancak polis müdürü bize burada sadece bir basın açıklama izni vereceğini iletti. Bizim yaptığımız açıklamanın ardından kaldırımda oturmamıza dahi izin verilmeyerek açıklamamızın ardından 5 dakika gibi bir süre içerisinde zorla gözaltına alındık.

Gözaltına alındığımız araçta, emniyet müdürlüğünde ve üst araması esnasında polis tarafından kaba şiddet kullanıldı. Darp edilen arkadaşlarımız oldu.

Gözaltında kaldığımız 24 saat sonra Çarşamba günü ifademiz alınarak savcılıktan serbest bırakıldık.

Adliye önünde yaptığımız basın açıklamamızın ardından demokratik kitle örgütlerini ziyaret etmek amacıyla oradan ayrıldık.

SES, Yapı Yol-Sen, Tüm Bel-Sen, BTS sendikalarını ziyaretimizin ve destek talebimizin ardından İstanbul’da direnişi sürdürdüğümüz yere döndük. Buraya ulaştığımızda da direniş çadırımızın söküldüğünü ve gasp edildiğini öğrenmiş durumdayız.

Sizler aracılığı ile tüm İşçi Cephesi okurlarına ve işçi sınıfına bildirmek isteriz ki; taşeron işçiler işlerine iade edilene kadar direnişimiz sürecektir. İşyerinin taşınma ihtimaline karşı da hazırlıklı olduğumuzu bildirmek isteriz.

Çadırımızın yıkılması da direncimizi kırmayacaktır.

Yorumlar kapalıdır.