2011 Mezopotamya sosyal forumu gerçekleşiyor

2009’dan beri gerçekleşen Mezopotamya Sosyal Forumu bu yıl, 20-25 Eylül tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleşecek.

Mezopotamya Sosyal Forumu’nun kendi internet sitesinde,”Biz Kimiz”başlığı altında MSF şu şekilde nitelenmiş:

“MSF sadece protestolarla sınırlı olmayıp, toplumsal hareketlerin ve bireylerin, deneyimlerini paylaşacakları, eğitici etkinlikler düzenleyecekleri, dayanışma ağları kuracakları, ortak mücadele takvimleri oluşturacakları ve birlikte ütopyalar, alternatifler geliştirecekleri bir zemin olmayı amaçlar. Bu zeminde ayrımcılığa uğrayan tüm çevrelerin seslerini duyurmaları için olanaklar yaratılması temel hedefler arasındadır.”

Öncesinde gerçekleşmiş ve bu yılki etkinliği ile kalıcılığını sağlayacak olan forum, hem Kürt sorununun can alıcı konumu hem de Arap devrimci sürecinin etkileri ile bu yıl daha da büyük bir önem kazanmış durumda.

Hazırlık toplantıları halen Diyarbakır, İstanbul ve Van’da süren forumun bu yılki programı henüz netleşmemiş olsa da, önerilerin zenginliği, hazırlık toplantılarının verimliliği ve gündemin yoğunluğu göz ününde bulundurulacak olursa bu yılki forumun oldukça verimli geçeceği şimdiden belli oluyor.

Forum ile ilgili olarak gelişmeleri takip etmek ve ulaşım bilgilerini edinmek için şu link takip edilebilir: http://www.msf.web.tr

Yorumlar kapalıdır.