Karanlık çökerken

Yayın hayatına yeni başlayan H2O yayınevi, toplumsal hareketler ve siyaset dizisinin ilk kitabı olan Karanlık Çökerken – Bürokrasinin Yükselişi Bolşevizm’in Yenilgisi‘ni Kasım ayı içerisinde bastı. Halil Çelik’in derlediği kitap, 1917 Ekim Devrimi’nin ardından tarihte kurulan ilk işçi devletinin bürokratikleşmesine ve çürümesine karşı Bolşeviklerin verdiği mücadeleyi belgelerinden, mektuplarından ve konuşmalarından yola çıkarak aktarmakta.

Kitabın ilk bölümünde yer alan, Lenin’in ölmeden önce yazdığı son mektupları önemli birer tarihsel belge olmasının yanında, o dönem parti içi tartışmaları anlamak adına da anlamlı bir kaynak. Kitapta ayrıca, Troçki önderliğinde kurulan Uluslararası Sol Muhalefet’in belgelerini ve yazışmalarını bulmak da mümkün. Kitap, ilk işçi devletinin bürokratik yozlaşma sürecinin nedenleri üzerine bir perspektif çizmekte ve önemli dersleri de içinde barındırmakta.

“Bir devrimi zafere ulaştıranların başına gelebilecek en beklenmedik, en korkunç şeydir devrim sonrasında muhalefete düşmek. Karanlık önce insanın ruhunda belirir.” (Arka kapaktan)

Karanlık Çökerken‘i kitapçılardan temin edebilirsiniz.

Yorumlar kapalıdır.