Tekstil

Merhaba Arkadaşlar,
Tekstil sektöründe çalışıyorum. Bazı günler sabahlıyoruz ve bu mesailer 36 saati buluyor. Haftanın 7 günü ve günde 14 saat çalışıyoruz. 18 yaşındaki bir arkadaşımız geçen hafta 115 saat çalışmıştı mesela. Vücudumuzda rahatsızlıklar oluşmaya başladı! Dün sabahlamak zorunda olduğumuz bu fazla mesailerden rahatsızlığını bireysel olarak patrona ileten bir arkadaşımızı patron işten attı!

35 kişinin çalıştığı bu atölyede bazı arkadaşlarımızın sigortası bile yok. Fakat çalışmaya gelince iş acil diyerek kölece çalıştırılıyoruz. Bazı geceler kadın arkadaşlar evlerine gönderiliyor ve yerlerine dışarıdan yevmiye ile işçiler getiriliyor. Dışarıdan getirilen bu gündelikçi arkadaşların da doğal olarak güvenceleri yok. Geçen gün bu fazla mesailer yüzünde bir arkadaşımız iş kazası geçirdi. Patron bu olayı gülerek karşılayıp, arkadaşımızı eczaneye gönderdi. Tabi ki arkadaşımız eczaneden döndükten sonra çalışmaya devam etmek zorunda kaldı. Bütün bu olanlara karşı 4 arkadaş kendi aramızda anlaşıp patron ile konuşmaya gittik. Patron daha sözümüz bitmeden bize kapıyı gösterdi ve bir arkadaşımız bunun üzerine direk işi bıraktı. Üçümüz işe devam ettik.;
Son olarak bu olayın ardından ben de arkadaşlara birlik olmamız gerektiğini söyledim. Sonuçta patron bizi sürekli işten atmakla korkutmaya çalışıyor. Eğer birlik olursak patronun hepimizi kovamayacağını, işlerin durmasını göze alamayacağını, bize ihtiyacı olduğunu söyledim. Birlik olup bu koşullara karşı çıkmalıyız çünkü bir gün işten kovulan biz olabiliriz!

Yorumlar kapalıdır.