Newroz ve Sınıf Dayanışması

Newroz, direnişin özgürlüğün bayramı. Bu yıl Newrozu 18 Mart’ta kutlamak istedi BDP’liler. Çünkü pazar günü tatil, katılım daha fazla olur diye düşünüldü. AKP ise “Olmaz!” diye diretti. Halbuki geçen yıl da 21 Mart’a denk gelmemişti, sorun yaratılmamış ve Newroz tüm Türkiye’de coşku ile kutlanmış ve sorun yaşanmamıştı.

18 Mart Pazar günü mesaideydik, radyoda Newroz ile ilgili haberler veriliyor ve olaylardan bahsediliyordu. Çalıştığım işyerinde arkadaşlar BDP’yi ve Kürtleri suçluyor, hatta bazıları olaylara sebep olanlara küfrediyordu.

Patronun kardeşi işi daha da ileri götürüp küfrün dozunu kaçırarak işi çığırından çıkardı. Van depreminde depremzedelere yardım yapmışlar, “haram olsun” diyor ve “Allah kime bela vereceğini iyi biliyor” diyordu. Ben ise “Bu işin bu hale gelmesinde tek sorumlu AKP hükümetidir” diyerek izin verilmemesinin bu olayların çıkmasına sebep olduğunu söyledim. O zaman bir arkadaş “Geçen yıl İstanbul’da böyle olaylar çıkmamıştı” diye ekledi. Ben de “İzin verilse yine olay çıkmazdı” dedim. Aynı arkadaş “Devlet izin vermiyorsa bir bildiği var” diye ekledi.

Yorumlar kapalıdır.