Memur-Sen üyeleri AKP İstanbul İl Başkanlığı önünde Hükümet’i protesto etti

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen, Birlik Haber-Sen ve Sağlık- Sen Hükümet’in yüzde 3.5 – 4’lük zamına cevap olarak bugün (23.05.2012) yaklaşık 300 üyesi ile AKP İstanbul İl binası önünde basın açıklaması yaptı. İstanbul Sütlüce’deki il başkanlığı önünde saat 11:00 sularında toplanmaya başlayan işçiler, oturma eylemi gerçekleştirerek yolu trafiğe kapattılar.

Bu yılki toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet’in tavrını ve önerdiği zammı protesto eden işçiler, “Hükümet zammını al başına çal”, “Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma”, “Hükümet sandıkta görüşeceğiz!”, “Hükümet istifa” sloganlarını attılar. Memur-Sen’li işçiler, taşıdıkları dövizler ve pankartlar ile yüzdelik zamma artı olarak taban aylığa seyyanen zam, özel hizmet tazminatı, toplu sözleşme ikramiyesi, harcırah miktarı artışı, fazla çalışma ücretlerinin yükseltilmesi, 4/C’lilere seyyanen 200 TL zam yapılması ve kadroya alınması gibi taleplerini yinelediler.

Memur Sen adına basın açıklamasını yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Emrullah Aydın, vekillere ve onun bürokratlarına yapılan zam ile kamu işçilerine yapılan zammı kıyaslayıp, “Bu nasıl adalettir? Bu nasıl kalkınmadır?” diye sordu. Aydın, insanca yaşam hakları için mücadelelerin artacağını belirterek, “Her eylem yeniden diriltir bizi” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından halaylar ve sloganlar ile eylem sonlandırıldı.

Yorumlar kapalıdır.