BEDAŞ işçileri direnmeye devam ediyor

Taşeron işçiliğin yasak olduğu enerji sektöründe 70 gündür direnen taşeron BEDAŞ işçileri, mücadelelerine devam ediyor. Enerji-Sen’de örgütlenen işçiler, maaşlarının eksik ve geç ödenmesine karşın yasal haklarını kullanarak iş bırakma eylemi gerçekleştirmişler ve yasadışı bir şekilde taşeron işveren tarafından işten çıkartılmışlardı. Bunun üzerine Enerji-Sen yönetimi ve BEDAŞ işçileri direnişe geçme kararı aldılar ve 70 günü aşkın bir süredir mücadelelerini sürdürüyorlar.

Direnişin 68. gününde Cuma eylemliliklerini yineleyen BEDAŞ işçileri saat 15:00’te Galatasaray Lisesi önünden yaklaşık 200 kişiyle birlikte yürüyüşe geçtiler. Direnişte olan sayaç okuma işçilerinin eylemine Enerji-Sen üyesi kesme işçileri de katılarak destek verdi. Atılan işçilerin tamamının geri alınması ve taşerona teslim olmayacağız şiarıyla yola çıkan işçiler, güzergahlarını THY bürosunun önüne çevirerek, hava yolu emekçileri ile de dayanışma gösterdiler. THY bürosunun önünde kısa bir konuşma yapan Enerji-Sen genel başkanı Kamil Kartal, “THY direnişi bizim de direnişimizdir ve görevimiz bu mücadeleleri birleştirmektir”, diyerek THY direnişini selamladı.

Sonrasında Talimhane’deki BEDAŞ Genel Müdürlüğü’nün önündeki direniş alanına gelinerek basın açıklaması okundu. Direnişte gösterdikleri kararlılık gücünü güvenceli koşullarda çalışma ve insanca yaşam taleplerinin haklılığından almakta olduğunu söyleyen işçiler, işten çıkartılan tüm arkadaşları işe iade edilinceye kadar direnişlerini sürdüreceklerini dile getirdiler.

Basın açıklamasını bitirirken tüm sınıf dostlarını BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde kurdukları çadıra davet ederek mücadeleye destek bekleyen enerji işçileri, hak gasplarına sessiz kalmayarak topyekün bir mücadele hattının önemini vurguladılar.

Yorumlar kapalıdır.