Tekstil – Birbirimize sahip çıkmaktan güç alıyoruz

Merhaba Arkadaşlar,

Ben 25 kişilik bir tekstil atölyesinde çalışıyorum. Bodrum katında çalıştığımız için çalışma saatleri çok zorlu geçmekte. Buna bir de sıcaklar eklenince, durum iyice dayanılmaz hale geliyor. Bu olumsuz koşulların yanı sıra bir de müdürlerin daha yüksek performans beklentisi bizi psikolojik olarak da yoruyor. İşyerinde çalışma arkadaşlarımızla yaşadığımız ufak sorunlarda, tartışmalarda hemen kapı yolu gösteriliyor.

Geçtiğimiz günlerde yine bir tartışma yaşandı ve arkadaşımız müdür tarafından kovuldu. Ben ve 5 arkadaşım, “Arkadaşımızın çıkarılması halinde biz de işi bırakacağız!” dedik. Müdür ilk önce bizi ciddiye almayarak, “hepinize güle güle” dedi. Daha sonra bizim kararlı olduğumuzu anlayınca tekrar bizimle konuşarak, “Siz çıkmayın fakat diğer arkadaşınızı çıkaracağım” dedi. Biz de bu durumu kabul etmedik ve “O çıkarılırsa biz de işi bırakırız” dedik. Bu durumda müdür geri adım atmak zorunda kaldı, hepimiz işimizin başına geçtik.

Biz birbirimize sahip çıkmaktan güç alıyoruz. Patrona da gösterdik bunu! Bundan sonra karşılaştığımız her zorlukta da bu gücü göstereceğiz. Yaşasın işçilerin birliği!

Yorumlar kapalıdır.