287. gününde Hey Tekstil İşçileri TOBB’un önünde direniyor!

Dokuz aydır direnen Hey Tekstil işçileri ve destekçileri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önünde eylemliliklerini sürdürüyor. Patronları Aynur Bektaş tarafından işten atılan işçiler, ödenmemiş maaşları ve kıdem tazminatları için Şubat ayından beri direnişlerine devam ediyorlar. ‘2010 TBMM Üstün Hizmet Ödüllü’ Aynur Bektaş ise hala TOBB Kadın Girişimleri Yöneticisi.

Geçtiğimiz günlerde TOBB önündeki çadırları çevik kuvvet tarafından kaldırılan Hey Tekstil işçileri destekçileriyle birlikte yılmadan, bugün yine aynı yerde basın açıklamalarını gerçekleştirdiler. Aynur Bektaş’a, TOBB yönetimine ve AKP hükümetine seslenen işçiler, polis barikatlarının işçiler için değil, hırsız patronlar için kurulmasını vurguladılar. “Bizim önümüze barikat kurmak yerine haklarımızı gasp eden patronların bizimle görüşmesini ve alacaklarımızın ödenmesini sağlayın” diyen işçiler, her gün öğle saatlerinde TOBB önündeki eylemliliklerini sürdüreceklerini ve civarda çalışan işçilere de seslerini duyuracaklarını söylediler. Her gün saat 12’den sonra TOBB önünde buluşan Hey Tekstil işçileri ve destekleyenleri, Kanyon Alışveriş Merkezi’nin önünde basın açıklamalarını gerçekleştiriyorlar. Ayrıca Cumartesi günleri saat 6’da Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Lisesi önüne yaptıkları yürüyüşe tüm emek dostlarını davet ediyorlar.

287 gündür devam eden haklı ve meşru direnişimiz haklarımızı alıncaya kadar kararlı bir şekilde sürecek” diyen Hey Tekstil işçilerinin mücadelesi mücadelemizdir.

Yorumlar kapalıdır.