BEDAŞ direnişi: Ya hep beraber ya hiçbirimiz!

Yağmur çamur dinlemeden, işlerini geri alana kadar hiçbir yere gitmeyen BEDAŞ işçilerinin onurlu direnişinde tam 207 gün geride kaldı. Direnişçi BEDAŞ işçileri yönetime, devlete seslerini duyurmak için sayısız eylem yaptılar. Haftalardır her cuma Galatasaray Meydanı’ndan Tramvay durağına yürüyerek, “Ya hepberaber ya hiçbirimiz”, diye haykırdılar.

İşçilerin azimleri ve öfkelerini daha fazla görmezden gelemeyen patronlar ise yeni ihale döneminde işçileri geri alacakları sözünü vermişlerdi. Direnen 114 işçi ise, ‘Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz’ diyerek, işbaşı yaptıkları güne kadar çadırlarını kaldırmayacaklarını ilan ettiler.

Bugün gelinen noktada BEDAŞ yönetimi tüm ayak oyunlarına rağmen artık ihale dönemine girdi ve verdiği sözü tutma zamanı geldi. Buna rağmen BEDAŞ yönetimi ihaleyi kazanan şirkete, “Bu işçilerle anlaşın gelin” demekle yetindi. Söz konusu firma ise direnişte kol kola, omuz omuza vermiş işçileri bölebileceğini sanarak yalnızca 30-35 işçiyi telefonla arayarak işe geri çağırdı. Bunun üzerine sendika duruma müdahale ederek, atılan tüm işçiler geri alınana kadar mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti. Taşeron şirketin bu tutumunu kabul edilemez bulan direnişçi işçiler ise, BEDAŞ’ın tutumunu protesto etmek ve yönetimle görüşmek için BEDAŞ binasına giriş yaptı. Bu sırada güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet tarafından engellenmeye çalışan BEDAŞ işçileri, BEDAŞ binasından “BEDAŞ’tan atılan işçiler geri alınsın” pankartı sallandırdı. Eylemi gerçekleştiren işçiler, güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet tarafından darp edilerek binadan çıkarıldı.

İşçilerin eyleminin ardından BEDAŞ yönetimi ile Enerji Sen Genel Başkanı Kamil Kartal ile arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmenin ardından BEDAŞ yönetimi, bir kez daha atılan işçilerin geri alınacağı sözünü verirken, yarın saat 10.30’da BEDAŞ yönetimi, taşeron şirket ve Enerji Sen tarafından, işçilerin taleplerinin kabul edilmesi için bir toplantı yapılacak.

Şimdi işçiler yaktıkları direniş ateşinde yarın sabahı bekliyorlar. BEDAŞ işçileri “Ya Hep beraber Ya Hiçbirimiz” diyor, direnişe destek veren herkesi yarın toplantının başlayacağı saat 10.30’dan itibaren çadırlarına davet ediyor ve direnişin yanında olmaya çağırıyorlar. İşçi Cephesi olarak BEDAŞ işçilerinin kararlı direnişlerini destekliyor ve tüm okurlarımızı ve dostlarımızı yarın sabah direniş çadırına, BEDAŞ işçilerinin yanında olmaya çağırıyoruz.

Yorumlar kapalıdır.