Tekstil- Maaşa zam yokmuş!

Merhaba İşçi Cephesi okurları,

Her işçinin maaş zammını heyecanla beklediği gibi biz de heyecanlıydık. 11. ay zam zamanıydı fakat yine hepinizin yaşadığı gibi oldu. Zam zamanı gelince patronda bir afra bir tafra, sinirlenmeler, bahaneler, en ufak şeylere ses yükseltme yani rutin patron tavrı peydahlandı. Biz de bu duruma alışkın olduğumuzdan pek umursamıyoruz doğrusu. Maaşlar bir süredir geç ödeniyor. İçeride bir dedikodu başladı. Patron toplantı yapacak diye akşamı bekledik, ses yok! Bir sonraki gün oldu, aramızda patronun niçin toplantı yapmak istediğine dair tahminlerde bulunuyoruz.

Derken bir söylenti işyerinde, bazı arkadaşların dilinde. Patron maaşları ödemekte zorlanıyor, sigortayı da bu ay ödeyememiş. Gerçi kendisi de söyledi. Neyse toplantı yine iptal oldu. Bir şeyler dönüyor ama ne?

Bir arkadaşımız var. Patronların da akrabası. Benden duymuş olmayın ama maaşları ödeyemedikleri için kesinti yapmayı düşünüyorlar yani, maaşa zam yok, indirim var, dedi. Arkadaşa söylemişler, indirimi kabul etmezlerse sigortaları bir süreliğine durduralım demişler. O da böyle bir şey yaparsanız burada kimse durmaz, çok işçi kaybedersiniz demiş.

Fakat toplantı yapılmadı. Aramızda neden toplantı yapmadıkları konusunda tartıştık. Ama bana kalırsa patron zammı geciktirmek için bu taktiğe başvurdu. Patronlarda oyun çok. Kasıtlı olarak içeride dedikodu yayıp, işçilerin nabzını ölçüyor olabilirler.

Biz de karar verdik, eğer böyle bir teklifle gelirse çok sert tepki vereceğiz. Öyle yağma yok, kendisi fasona zam aldı, bize yansıtmıyor. İş belli olsun, bir araya gelme yollarını arayacağız. Bizi sindiremeyecek. Sonuç ne olursa olsun zamsız maaşı kabul etmek yok. Hakkımızı kimseye yedirmeyiz.

Yorumlar kapalıdır.